|

Haftada 30 çocuk aileye kavuşuyor

“Her çocuğun bir ailesi olmalı” düşüncesinden yola çıkan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yürütülen farkındalık projeleriyle büyük başarı elde etti. Haftada yaklaşık 30 çocuk koruyucu aile yanına yerleştirildi. Koruyucu aile başına aylık 2 bin liraya varan destek sağlandı.

Kıymet Sezer
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:17 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Koruyucu aile hizmetinden engelli çocukların da yararlandığını
Koruyucu aile hizmetinden engelli çocukların da yararlandığını

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, korunmaya muhtaç çocukların bakımının aile ortamında sağlanması amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde koruyucu aile hizmeti genişliyor. 2017 yılında 4 bin 654 koruyucu aile yanında 5 bin 642 çocuğun bakımı sağlanırken bu yıl eylül ayı itibarıyla 5 bin 060 koruyucu aile yanında 6 bin 197 çocuk hizmetten yararlandı. Bu yılın ocak-eylül döneminde 846 aile yanına bin 38 çocuk yerleştirildi.

AİLE SICAKLIĞINDA BAKIM

Haftada ortalama 25 ile 30 çocuğun koruyucu aile yanına yerleştirildiğini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Selçuk, “Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına her zaman ihtiyaçları var. Bir çocuğun öz ailesinin koşulları düzelinceye kadar ailesinin yerini tutabilecek en uygun yer yine bir aile yanıdır. Bu nedenle ailenin yerini tutacak başka bir bakım modeli yoktur. Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı; çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve geleceğe hazırlanması açısından önem taşımaktadır” dedi.

AYLIK BAKIM ÜCRETİ

Koruyucu aileler ve çocuklara bakanlıkça sağlanan destek hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, “Koruyucu aile olmak, temelde büyük bir iyilik hareketidir. Bu ailelerimiz sayesinde çocuklarımız sıcak bir aile ortamında yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olmak üzere talepte bulunan koruyucu ailelere aylık ücret ödenmekle birlikte gönüllü statüsündeki koruyucu ailelere yanında bulunan çocuk ve çocuklar için de talepte bulundukları takdirde aylık bakım ücreti dışındaki diğer ödemeler yapılır.

Bakanlık olarak, koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların eğitim, okul servisi ve giyim ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bununla birlikte ailelerimize ortalama ayda çocuk başına sağlanan destek bin 350 TL’yi bulmaktadır. Yaş gruplarına göre ödemeler değişkenlik göstermektedir. Ayrıca ailelerin, genelde de annenin isteğe bağlı sigorta primleri de (649,44 TL) ödenmektedir. Koruyucu ailelerden bin 864 kişiye isteğe bağlı sigorta pirim ödemesi yapılmaktadır” diye konuştu.

  • 649 engelli sıcak evinde
  • Koruyucu aile hizmetinden engelli çocukların da yararlandığını vurgulayan Bakan Selçuk, “Şu anda koruyucu ailelerin yanında 649 engelli çocuğa bakılmaktadır. Koruyucu aile ödemeleri ise 1,5 kat artırımlı olarak ödenmektedir” diye konuştu.
#Aile
#Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
#Koruyucu Aile
5 yıl önce