|

Haç-Hilal savaşı

8 Şubatta memleketi Karabük’te mahşeri bir kalabalığın uğurladığı Afrin şehidi Ömer Bilal Akpınar’ın, tim komutanına verdiği mektup ortaya çıktı. Akpınar mektupta, “Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılı, küfür ve tevhidin savaşıdır” diyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:46 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Afrin şehidi Ömer Bilal  Akpınar'ın vasiyeti çerçeveletildi.
Afrin şehidi Ömer Bilal Akpınar'ın vasiyeti çerçeveletildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesindeki operasyonlarda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar ile Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu’nun vasiyetleri herkesi duygulandırdı.

Suriye’nin Afrin bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın, tim komutanı olan ve aynı saldırıda yaralanarak tedavi altına alınan silah arkadaşına verdiği mektubu ortaya çıktı. Şehidin mektubunda “Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur’a söyleyin üzülmesinler kesinlikle, hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler” satırlarına yer verdiği öğrenildi.

ANNEMİ BABAMI HACC’A GÖNDER

Zeytin Dalı’nda şehit düşen bir diğer asker Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu’nun da ağabeyine bıraktığı vasiyeti duygulandırdı. Pamukçu’nun ağabeyine bildirdiği vasiyetinde, “Ağabey, olur da şehadet nasip olursa diye bildiriyorum. Devletimiz sigorta karşılığında ailemize yüklü miktarda tazminat veriyor. Bu parayla annemi babamı Hacc’a gönder, babamın borcunu kapat, sen de evlen, helali hoş olsun” diye yazdığı ortaya çıktı.


#Afrin
6 yıl önce