|

Güvenle birincilik!

Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. ‘Güven’ temasının işlendiği yarışmaya 204 eser başvurdu. Birinciliğe ‘Baki’ adlı filmiyle Alihan Erbaş ve Harun Köybaşı değer görüldü. Mansiyon ödüllerini, Ahmet Abdullah Karaca, Muzaffer Onuk, Ömer Tayyip Erdoğan, Fatih Kaçmaz, Sefa Çelik ve Mehmet Kemal Bayrak aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:09 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yarışmada 30 film ön elemeyi geçti, jürinin değerlendirmeleri sonucu ise 10 film ödüle layık görüldü. Yarışma kapsamında dereceye girenlere toplamda 30 bin Türk Lirası verilecek.
Yarışmada 30 film ön elemeyi geçti, jürinin değerlendirmeleri sonucu ise 10 film ödüle layık görüldü. Yarışma kapsamında dereceye girenlere toplamda 30 bin Türk Lirası verilecek.

Genç Öncüler Kısa Film Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Genç Öncüler Derneği tarafından gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yarışma kapsamında birinciliğe ‘Baki’ adlı filmiyle Alihan Erbaş ve Harun Köybaşı, ikinciliğe ‘Benim Babam’ adlı

filmiyle Elif Duygu Akça, üçüncülüğe ‘Dönüş’ adlı filmiyle Ömer Yavuzoğlu değer görüldü. ‘Genç Öncüler Özel Ödülü’nü ‘Elli Kuruş’ adlı yapım ile Kenan Şahin, ‘Jüri Özel Ödülü’nü ‘Çevirmen’ filmiyle Emre Kayiş kazandı. Mansiyon ödüllerini, Ahmet Abdullah Karaca, Muzaffer Onuk, Ömer Tayyip Erdoğan, Fatih Kaçmaz, Sefa Çelik ve Mehmet Kemal Bayrak aldı.


ÇÖZÜM ÜRETMEK GEREK

Törende konuşan Genç Öncüler Genel Başkanı Aşkın Özcan, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada 'Güven' temasının işlendiğini, daha önce 'Evsizler' ile 'Bireyselleşme ve Aile' temalarının konu alındığını hatırlattı. Yarışmaya bu yıl 204 kısa filmin başvuru yaptığını söyleyen Özcan, şöyle devam etti: "Türkiye'de yapılan araştırmalar gösteriyor ki toplumun büyük bir kesimi özellikle gençlerimiz ciddi bir güven problemi yaşıyor. Bizler bir gençlik hareketi olarak da gençlerin güven duygusu üzerine konuşmamız ve çözüm üretmemiz gerektiğini düşünüyoruz." Yarışmanın onur konuğu yapımcı, yönetmen ve senarist Mesut Uçakan da sinemaya 25 yaşında başladığını dile getirdi.

7 DÜVELE BAŞ KALDIRMIŞIZ

Uçakan, sinema alanına girdiği dönemde birçok sorunlarla karşılaştığına dikkati çekerek, "O dönem bazı kanunlar vardı. Başörtüsü yasağının yanısıra İslam adına bile konuşmalar bile pek çok mahkumiyete sebep olabiliyordu ve bütün ülkedeki müesseselerin damarlarına kadar emperyalizm sinmişti. Daha sonraları anladık ki biz ciddi manada 7 düvele baş kaldırmışız. Bazı

arkadaşlarımız siyasette, bazılarımız ticarette, biz de sanatta bunu yapmaya çalışmışız ama en zoru da sanattır. Çünkü sanat gönlü yakalayabilmektir" diye konuştu. Yarışmanın jüri başkanı İhsan Kabil de yarışmanın temalarını başarılı bulduğunu ve özenle seçildiğini dile getirerek, "Seçilen temaların baştan itibaren hayata çok dokunduğunu, belli bir duyarlılıkta olan gençlerin de çok önemli çalışmalar yapmasını önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

#Genç Öncüler Kısa Film Yarışması
#Güven
#Ödül
6 yıl önce