|

Gül, Erdoğan'ın karşısına çıkmaz

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2019'da aday olup olmayacağı sorusuna Numan Kurtulmuş, "Sayın Gül’ün, Cumhurbaşkanımızın karşısına aday çıkmayacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 04:03 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş
​Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bazı yazılı ve görsel medya temsilcileri ile Antalya’da bir araya geldi. Kurtulmuş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak Kurtulmuş, “Çok açıktır, Sayın Erdoğan, AK Parti siyasi hareketinin, AK Parti’nin bugün temsil ettiği siyasi çizginin doğal lideridir. Ve çok tabii olarak da Cumhurbaşkanlığı seçiminin en kuvvetli adayıdır” diye konuştu.

2019 ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Bakan Kurtulmuş, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çantada keklik bir seçim olmayacağını vurgularken, “Belki Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hassasiyet de bundan kaynaklanıyor. Önümüzde hakikaten zor bir süreç var. Biz şimdi şu mu aday olacak, bu mu aday olacaktan ziyade, 2019 seçimlerinde çok güçlü bir çıkışla, Türkiye’nin siyasi, ekonomik istikrarı sürdürebileceği bir sonucu nasıl elde edebiliriz, yoğunlaşacağımız husus budur” şeklinde konuştu.

AK PARTİ VE MHP AYRI PARTİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği destek konusunda da Bakan Kurtulmuş, “Sayın Bahçeli kendi siyasal öncelikleri çerçevesinde AK Parti’ye destek veriyor. Kendi tabiriyle Yenikapı ruhu çerçevesinde. Belli konularda yakınlıkları olabilir, belli alanlarda müşterek hareket ediyor olabilirler, ama AK Parti ve MHP iki ayrı önceliği olan partilerdir. Görünüyor ki MHP önümüzdeki dönemde AK Parti’yle bir seçim ittifakı yapacaktır” dedi.

Gül 2019'da aday olmaz

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 2019 seçimlerinde aday olup olmayacağı sorusuna Bakan Numan Kurtulmuş, 2019 seçimlerinin şahısların ötesinde önem arz eden bir seçim olacağını kaydetti. Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan sonra sistemin nasıl oturacağının da şekilleneceği bir döneme giriyoruz. Bu anlamda Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanımızın karşısına aday olarak çıkmayacağını düşünüyorum.”

  • AYM'ye sert tepki
  • Numan Kurtulmuş, Anayasaya Mahkemesi’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği skandal karara ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Burası hayati bir nokta; insanların terör örgütü suçlamasıyla mahkemeye çıkmış olması başka bir şey. Dolayısıyla bu, tutukluluk halini ortaya çıkarıyor. Mahkemeler de bu yönde karar vermiş. Nasıl AYM’nin kararıyla ilgili bir şey söylüyorsak, ötekiyle ilgili de aynı tavrı ortaya koymamız lazım.”
#Numan Kurtulmu
#Abdullah Gül
#Politika
6 yıl önce