|

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert uyardı: Ezer geçeriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Bursa’ya geldi. Cumhurbaşkanı stadyumdan miting yapılacak alana gelene kadar otobüste sürekli telefonla görüşerek Afrin operasyonu hakkında son bilgileri aldı. Afrin harekatının kısa sürede biteceğini açıklayan Erdoğan, "PYD-PKK-YPG'nin nasıl kaçtıklarını görüyorum" dedi. HDP'nin Afrin ile sokak çağrılarını hatırlatan Erdoğan sert ifadelerle uyardı.

Yeni Şafak
14:53 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 16:05 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Partisinin Kadın Kolları Kongresi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan helikopter merkez Nilüfer ilçesi Fethiye Spor Sahası’na indi. Eşi Emine Erdoğan ile Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tofaş Kapalı Spor Salonu’ndaki Kadın Kolları Kongresi öncesinde hemen yakındaki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Buradaki kısa konuşmasının ardından Erdoğan Tofaş Kapalı Spor Salonu’ndaki Kadın Kolları Kongresine konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Benim Bursa'dan beklentim çok daha büyüktü. Çünkü biliyorum ki sizde daha fazlasını bekliyordunuz. 2019'un martında da kasımında da bu patlamayı Bursa yapacaktır. Bunun için şimdiden çalışmaya başlamamız lazım. Bin yıldır kapısına gelen herkesi kucaklayan bu şehir her yatırımı fazlasıyla iade etmiştir. Bursa'nın önünde kullanılmayı bekleyen çok daha büyük bir potansiyel var. Uludağ'ın hala değerlendirilemediğini düşünüyorum. Bursa'ya 32 katrilyonluk yaparak bu konuda önemli bir altyapı oluşturduk. Bursa hızla büyüyen bir şehir olduğu için buraya toplu konut projelerinde önemli bir yer verdik. Bu süreçte bazı hataların da gayet iyi farkındayız. Bursa'yı çok daha ileriye taşıyacak atılımları hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Artık ben Bursa'ya uzak değilim. Bursa'ya bir İstanbullu olarak komşuyum. Zira İstanbul-Bursa 1 saat. Öyle mi? Her taraf yemyeşil, İstanbul'dan bastırıyorsun. Osmangazi, buralardan bir an önce ulaşıyorsun. İzmir'e 2.5 saatte ulaşacağız.

Ermeni tehcirinin sebebi olan katliamlarda kaybettiğimiz insanların sayısı soykırım diye ifade edilen rakamlardan katbekat fazladır. Hem suçlu hem güçlü dedikleri türden bir saldırı ile giderek daha çok karşılaşacağımız anlaşılıyor. Ermeni iddialarını dile getirenlere bu tarihin konusudur. Gelin karşılıklı olarak arşivlerimizi inceleyelim, bizim sadece şu anda Genelkurmay arşivimizde 1 milyon 700 bin belge var. Bir milyonu şu anda incelenmiş. Bugüne kadar teklifimizi kabul eden çıkmadı.

15 Temmuz gazilerinden Afrin isteği

15 Temmuz gazileri 'Cumhurbaşkanımız müsaade etsin, Afrin'e gidelim' diyor.

Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz


Ülkemizde bunları hiçbir tanesi kalmayıncaya dek işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Emin olun, bunlar şu operasyonlardan sonra bir daha karşımıza çıkacak cesareti de bulamayacaklar. Sadece uzaktan atıp tutarak, 'bizim arkamızda Amerika var' , diyerek siz Türkiye ile baş edemezsiniz. Bunun böyle bilesiniz. Çıkmış KCK'nın bazı temsilcileri meydanlara çağırıyor benim Kürt vatandaşlarımı. Şu ana kadar pek katılan olmadı.

Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler bunu da böyle söylüyorum. Zira bu, bir milli mücadeledir. Bu milli mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz, bu böyle bilinsin. Taviz yok, en ufak bir esneklik yok.

Gelsinler yerli ve milli olarak beraber yürüyelim diyorum. Kardeşlerim, yaklaşık bir asırdır kendi içimize kapanmış olmamızın, bin yıllık sorumluluklarımızı ortadan kaldırmadığını son 15 senede defaatle gördük. Toprak bütünlüğümüze yönelik saldırıların ardı arkası kesilmedi, kesilmiyor.


Erdoğan’ın Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın kongre öncesi konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kaçtıklarını görüyorum

İşte buyurun Bursa, işte buyurun Türkiye. Sizi böyle gördükçe şimdi Afrin'e bakıyorum. Afrin'deki Mehmetçik'imize bakıyorum. PYD-PKK-YPG'nin nasıl kaçtıklarını görüyorum. Onlar kaçakacak Mehmetçik, bizler hep birlikte kovalayacağız.

Dün Kütahya'da ne demiştim. Operasyon fiilen başladı ve 17:15 gibi uçaklarımız havalandı ve bombalamaya başladı.

Bugün bazı haberler aldım, KCK ve HDP sokağa çağırıyor. Şu anda Diyarbakır'da kongre yapıyorlar, kimseyi bulamamışlar. Şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede. Biz yerli ve milli bir duruşla şu anda ülkemizin sınırlarına saldıranlara karşı bir operasyon yapacağız siz bizi içeriden vuracaksınız öyle mi. Şu anda Mehmetçiğimizin, ÖSO'nun Rabbim yardımcısı olsun. Her şey bir tarafa, Allah bizimle beraber.

Onların hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Biz bu yola böyle devam edeceğiz. Kararlılıkla inançla devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız.

Sürekli görüşüyoruz, nerede, ne oldu, sürekli takipteyiz. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız.

FETÖ ile mücadele

Onun da bütün avanesi, yurt dışına kaçanlar, bunların hepsinin yaptıklarının bedeli var. Bu bedeli ödeyecekler. Kimse acıma duygusuna kapılmasın. Acırsak acınacak hale geliriz. Sıkıntı varsa araştırıyoruz, soruşturuyoruz.

#Erdoğan
6 yıl önce