|

Gaziantep'te ulaşıma zam yapılmayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2018 yılında Gaziantep'te ulaşıma zam yapılmayacağını açıkladı. Başkan Şahin, "Ulaşımda zam yapmayacağız, mevcut ücretlerle yolcuları taşıyacağız. Ulaşımla ilgili önemli yeniliklere gittik" dedi.

Yeni Şafak
18:59 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 19:06 - 16/12/2017 Cumartesi
IHA
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2018 yılında ulaşıma zam yapılmayacağını açıkladı.
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2018 yılında ulaşıma zam yapılmayacağını açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2018 yılında toplu ulaşım araçlarına zam yapılmayacağını kaydederek, yolcuları mevcut ücretlerle taşımaya devam edeceklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nde Gençlik Meclisi toplantısı kapsamında “Fatma Şahin’le Söyleşi” adlı programda gençlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, gençlerle hasbihal etti, onların taleplerini ve sorunlarını dinledi, nasihatlerde bulundu.

2018'de ulaşıma zam yok

2018 yılında toplu ulaşım araçlarına zam yapmayacaklarını belirten Şahin, “Ulaşımda zam yapmayacağız, mevcut ücretlerle yolcuları taşıyacağız. Ulaşımla ilgili önemli yeniliklere gittik. Gelişen teknolojiye uygun Gaziantep Kart sistemiyle gerek yüksek güvenliği, gerekse kullanıcılara ve işletmecilere sağladığı ekstra özelliklerle, hizmet kalitesinin artmasına büyük katkı sağladık. Dünya’da kullanılan tüm temassız kredi kartlarıyla biniş yapılabilecek. Böylelikle Gaziantep Kart‘ı olmayan vatandaşlarımızın da seyahat edebilmesi mümkün olabilecek. Bu kadar teknolojik donanımlı uygulama Türkiye projesi oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ‘Türkiye Kart’ projesini hayata geçirecek. Ayda 2 milyon TL ulaşımı fonluyorduk, şu an ayda 700 bin liraya kadar düştü. Yeni sistemde başa baş gelirsek öğrenciler için yeni bir düzenlemeye girebiliriz” diye konuştu.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ercan Oğuz, gençlik meclisinin yürüttüğü çalışmalara hakkında bilgi verdi.
#Gaziantep
#Fatma Şahin
6 yıl önce