|

Gaziantep zeytine kilitlendi

Gaziantep’te düzenlenen ‘11’inci Ulusal Zeytinyağı Oskarları’nda en iyi üreticiler ödüllendirildi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, “Zeytin üretiminde geri kaldığımız Avrupalıları yakalayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:12 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Zeytin Dostu Derneği üyeleri barışın ve bereketin simgesi olan zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.
Zeytin Dostu Derneği üyeleri barışın ve bereketin simgesi olan zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Zeytin Dostu Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen ‘11’inci Ulusal Zeytinyağı Oskarları’nda en iyi üreticiler ödüllendirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen “3 Milyon Suriyeli, 3 Milyon Fidan” Projesi kapsamında Zeytin Dostu Derneği üyeleri barışın ve bereketin simgesi olan zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Dikimin ardından Zeugma Mozaik Müzesi’nde zeytinyağı tadım etkinliği gerçekleşti. İtalyan zeytinyağı tadım uzmanı Cino Celletti eşliğinde Zeugma Mozaik Müzesi’nde iki tarih iki değer bir araya geldi.

MOZAİK MÜZESİNDE ZEYTİNYAĞI TADIMI

İtalyan zeytinyağı tadım uzmanı Celletti, zeytinyağının fiziksel ve duyusal özellikleri, marka değeri, zeytinyağı tadım teknikleri, bahçeden sofraya zeytinyağının etkileşimi, duyusal analizde negatif ve pozitif özellikler gibi pek çok konuyu anlatarak, Zeugma Mozaik Müzesi’ne gelen ziyaretçilere zeytinyağı tattırdı.

Hafta sonu düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Büyükşehir’in zeytine büyük önem verdiğini söyledi. AB tarafından finanse edilen “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” Projesi kapsamında bin 600 dekara 50 bin zeytin fidanı dikileceğini bildirdi.

“Ne kadar çok zeytin fidanı dikersek o kadar ayakta kalırız, kendimizi ve çevremizi koruruz” ifadelerini kullanan Yılmaz, “Zeytin üretiminde geri kaldığımız Avrupalıları yakalayacağız. Türkiye, son yıllarda yapılan dikimlerle en çok zeytin ağacı olan ikinci ülke konumuna geldi” ifadelerini kullandı.

82 ÜRETİCİ TESTİ GEÇTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası ve Zeytin Dostu Derneği işbirliğiyle düzenlenen 11’inci Ulusal Zeytinyağı Oskarları’nın belirlendiğini aktaran Yılmaz, kimyasal analiz testinden başarıyla geçen 82 üreticiye çeşitli hediyelerin verildiğini sözlerine ekledi.


GRAND KAVŞAĞI 45 GÜNDE BİTTİ

Öte yandan kentte hızlı ve kolay ulaşım stratejisi geliştiren Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı rahatlatmak için hazırladığı Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak GAZİRAY Projesi’nde vites yükseltti. Gazi şehri, baştanbaşa demir ağlarla örmeyi düşünen Büyükşehir, GAZİRAY güzergahında hiç durmadan, soluksuz çalışıyor. 200 milyon TL maliyetli GAZİRAY projesinde, Başpınar-Gaziantep-Oduncular arasında sinyalli ve elektrikli yeni demir yolu inşa edilecek. GAZİRAY, Başpınar-Oduncular arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya düşürecek.

#Gaziantep
#Zeytin
6 yıl önce