|

Gaziantep göçü Japonya ile yönetti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’yı makamında ağırladı. Şahin, dünya tarafından kabul gören Suriyeli mültecilere yönelik Gaziantep’e özel göç yönetimi modelini Japonya’nın gerçek dostluğu sayesinde oluşturduklarını bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:10 - 28/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başkan Şahin, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’ya günün anısına fincan takımı hediye etti.
Başkan Şahin, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’ya günün anısına fincan takımı hediye etti.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’yı makamında ağırlayan Başkan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japon ve Türk halkının tarih boyunca iki dost ve kardeş halk olduğuna işaret etti.

Japon ve Türklerin en zor zamanda bir araya gelerek Dünya’nın daha yaşanabilir ve daha adaletli olması için çok sağlam duran iki kardeş olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Bölgede yaşanan göç yüzünden 500 bin Suriyeliyle artan altyapı ve üst yapı ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan projelerimize JAİKA’nın vereceği destekle belediyecilik görevimizi yerine getirmekte elimizi güçlendireceğini anlattık, hazırlanan projelerimize destek verildi. Bu manada ülkem ve şehrim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

200 MİLYON LİRA DESTEK ALDIK

Hibe programlarından yeteri kadar destek alınabilmesi için kurumsal kapasiteye paralel olarak projeler üretme gücünün olması gerektiğine değinen Başkan Şahin, “Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, güçlü kurumsal yapısı ile 200 milyon lira hibe desteği aldı. Yaşanan zorlukta ciddi bir devlet desteğinin yanı sıra dış kaynaklardan güçlü hibe desteği alarak halkımızın yaşam kalitesini aşağıya çekmeden ciddi bir yatırım hamlesine dönüştürdük” diye konuştu.

Zeytin dalı operasyonuna değinen Şahin, şunları aktardı: “Fırat Kalkanı Operasyonuyla Cerabluslular Cerablus’a, El-Bablılar El-Bab’a döndüler. Gerçek sahiplerinin topraklarına dönmesini amaçlayan operasyon devam ediyor. Harekât bittiğinde 350 bin kişi Afrin’e kavuşacak. Toplam 1 milyon kişinin döneceğini düşünüyoruz. Bir taraftan aldığımız desteklerle büyük yatırımlar yaparken bir taraftan da komşularımızın topraklarına dönmesini destekliyoruz.”

‘YÜKÜNÜZÜ AZALTMAKTAN MEMNUNUZ’

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ise yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in söylediklerini ivedilikle Tokyo ile paylaşacağını kaydetti. Başkan Şahin’in çabalarıyla kentin, 500 bin Suriyeli mülteciyi sıcak bir ortamda barındırdığını belirten Miyajima, “Sizin yükünüzü azaltmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu iki halkın sorunsuz bir şekilde birlikte yaşadığını gözlemliyoruz” dedi.

#Gaziantep
#Göç
#Japonya
6 yıl önce