|

Gazi olduğu Hakkari'ye gönüllü giden Uzman Çavuş Yalap şehit oldu

Hakkari Çukurca’da teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın baba ocağına ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Yalap, bir yıl önce gazi olduğu yere gönüllü olarak tekrar bölgeye gittiği öğrenildi.

Yeni Şafak
23:01 - 6/04/2018 Cuma
Güncelleme: 23:27 - 6/04/2018 Cuma
IHA
Uzman Çavuş Anıl Yalap
Uzman Çavuş Anıl Yalap

Hakkari Çukurca’da teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Anıl Yalap’ın memleketi Kırklareli’nin Kofçaz ilçesi Taştepe köyünde bulunan baba ocağına ateş düştü. Uzman Çavuş Anıl Yalap’ın 1 yıl önce gazi olduğu ve gönüllü olarak tekrar aynı bölgeye gittiği bildirildi.

Kırklareli Belediye Başkanı M. Siyam Kesimoğlu, sosyal paylaşım sitesinden, “
Şehidimiz var! 26 Mayıs 2017’de Hakkari’de yaralanan Gazimiz Uzm. Çavuş Anıl Yalap, Kofçaz’ın Tastepe köyünde ikamet etmekteydi. Gönüllü olarak tekrar Hakkari Çukurca’ya giderek görev yapıyordu. Bugün mayın temizlemesi sırasında şehit düştü
.” paylaşımıyla acı haberi duyurdu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu, Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit olurken, 1 uzman erbaşın da yaralandığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Anıl Yalap’ın cenazesinin 7 Nisan 2018 tarihinde Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi Taştepe köyünde defnedileceği öğrenildi.


Şehitler için tören düzenlendi

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende, Çukurca ilçesinin Irak sınırında terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.

Saygı duruşunun ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Şehit Pehlivan'ın naaşı memleketi Samsun'a, şehit Yalap'ın naaşı ise memleketi Kırklareli'ne uğurlanmak üzere helikopterle Van'a götürüldü.

Şehitlerin tabutları silah arkadaşları tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konuldu.

Törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Dağ ve Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Umut Öztürk, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.

#Hakkari
#Çukurca
6 yıl önce