|

Füze mühendisi FETÖ’cü çıktı!

Türkiye'nin milli imkanlarla ürettiği güdümlü füzelerin yazılımında 'lider mühendis' pozisyonunda görev yapan Şemsettin E.'nin FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı. E., kendisinden sorumlu mahrem imamın, örgüt toplantılarında görev aldığı projeleri sorduğunu anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:36 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK gibi birçok milli projeye imza atan kurumlardan temizlendi.
FETÖ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK gibi birçok milli projeye imza atan kurumlardan temizlendi.

Yerli savunma sistemlerinin dışa bağımlıktan kurtarmanın ve millileştirilmesinin önündeki en büyük engellerden birisi olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK gibi birçok milli projeye imza atan kurumlardan temizlendi. Ancak hala görevlerine devam eden ve deşifre edilmemiş örgüt üyeleri de tespit edilmeye devam ediliyor.

MİLLİ FÜZELERİN YAZILIMINDA GÖREV ALDI

Son olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ROKETSAN'daki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmayla, kritik bir isim deşifre edildi. Soruşturmayı yapan savcılık, ROKETSAN çalışanı örgüt üyesi şüphelilerin beyanlarıyla, hala kurumda çalışmaya devam eden Şemsettin E.'nin ismine ulaştı. Yapılan araştırmada, şüpheli E.'nin Bilkent Teknokent yerleşkesinde milli güdümlü füzelerin yazılımında 'lider mühendis' pozisyonunda görev yaptığı anlaşıldı.

HANGİ PROJELERDE ÇALIŞTIĞIMIZI SORARDI

Savcılık, kritik bir birimde görev alan E.'nin yakalanması için düğmeye bastı. Gözaltına alınan 'gömülü yazılım' mühendisi Şemsettin E., etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. FETÖ içerisinde Oğuz kod adını kullanan şüpheli E., bağlı olduğu mahrem imamları ile hücresinde yer alan örgüt üyelerini tek tek deşifre etti. 2006 yılında ROKETSAN'da çalışmaya başladığını anlatan E., örgütsel toplantıları yaptığı aynı hücredeki FETÖ üyelerinin de ROKETSAN çalışanı olduğunu söyledi. Mahrem imamın toplantılarda kendilerine hangi projelerde görev aldıklarını sorduğunu belirtti. E. "Bizler de çalıştığımız projelerin isimlerini sohbet esnasında kendisiyle paylaşmıştık. Ancak projelerin detayında bahsetmedik. ROKETSAN'a eleman alınması ilanlarında gerekli bilgilerin paylaşmamızı isterdi" savunmasını yaptı.

İçki içmeniz gerekirse için!

Ayrıca ROKETSAN'da örgüt üyesi olmayanlarla ilgili de bilgi toplamalarının istediğini, görüşlerini sorduğunu kaydeden Şemsettin E., mahrem imamın iş yerinde alınmasını istediği tedbirlere ilişkin talimatlarını da şöyle sıraladı: "Sizi zorlayacak bir ortam olursa kendinizi belli etmeyin. Yani içki içilen bir yerde içki içmediğinizi belli etmemek için gerekirse için. Dikkat çekmemek için oruç tutmayın. Cuma namazına gitmeyin, namazlarınızı ima yoluyla yani gözünüzle kılın. Abdestinizi ayakkabı üzerine alabilirsiniz. Dini ve siyasi görüşlerinizi belli etmeyin."

Tutuklanırsan yardım ederiz

15 Temmuz darbe girişiminin ardından mahrem imamının kendisini arayıp evine geldiğini E., "ROKETSAN'da benimle aynı projede çalışan Y.P.'nin neden tutuklandığını sordum. Herhangi bir olumlu cevap vermedi. Benim de tutuklanabileceğimi, korkmamam gerektiğini, tutuklanırsam da aileme yardım edeceklerini söyledi. 15 Temmuz'dan sonra bu örgütün gerçek yüzünü gördüm. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

#​Türkiye
#FETÖ
#ROKETSAN
6 yıl önce