|

'Fransa Türkiye ile baş edemez'

Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, TVNET'in özel yayınında Fransa'nın askeri anlamda Türkiye ile baş edemeyeceğinin altını çizerek, "Fransa bu topraklarda asla hakimiyet sağlayamaz, bu coğrafyada tutunamaz" dedi.

Yeni Şafak
13:12 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 13:26 - 30/03/2018 Cuma
Tvnet
​Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt
​Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt

TVNET'in Kilis'ten yaptığı 'Fırat'ın Doğusu' programında Fransa'nın açıklamalarını askeri anlamda değerlendiren Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, "Fransa bizimle baş edemez. Bu topraklarda hakimiyet sağlayabilecek, bu coğrafyada tutunabilecek bir durumları yok" şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı ile görüşen terörist heyetin ziyaretine de değinen Başbozkurt, şöyle devam etti:

"Bir heyet gidiyor Fransa Cumhurbaşkanı ile görüşüyor. Kobani'den giden bir heyet. PYD'nin bir heyeti bu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile terör örgütünü karşı karşıya getirmek istiyor. Fransa bunu tarih boyunca yapmak istemiştir. Hep devletlerle terör örgütlerini aynı masada oturtmak istemiştir. Türkiye bunu asla kabul etmeyecektir. Türkiye aynı şeyi yapsa Avrupa bunu kabul eder mi?

"Fransa'da bu coğrafyada, bu topraklarda barınamaz"

Fransa burada rol almak istiyor. Fransa bu coğrafyada, bu topraklarda barınamaz. Bu toprakların sahibi insanlık adına burada bulunan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Çünkü mazlumların yanındaki tek devlet biziz. Fransa, zalimlerden biridir. Fransa kendisini buranın sahibi zannediyor.

Bizim için bundan sonra Tel Rıfat çok önemli. Bu coğrafyada nefes alabilmek için orada mutlaka hakimiyet kurulması lazım. Dera ve Tel Rıfar başkaldırıların merkeziydi.

Bölgede halkın Mehmetçiğe desteği çok önemli. Halkın önünde kimse duramaz. Duramayacağını bildiği için bu tür adımlar atıyor.

Sincar'da hakimiyet sağlanması çok önemli

Örgütün Sincar bağlantısı çok önemli. Çünkü kontrol noktası buraydı. Eğer burası alınırsa, Suriye-Irak arasındaki terör bağlantısı kesilecek. Musul ve Sincar'daki soydaşlarımız da rahat edecekler.

Bizim bir Ovaköy projemiz var. Telafer'e gidiyor direkt olarak. O zaman daha da rahatlayacak bölge. Terör örgütünün yuvalanmasını kesecek bir adım.

Ceylanpınar'da şuan 2 kamp var ve yaklaşık 70-80 bin kişi yaşıyor. Diğer yerlerde de kamplar var. Eğer bölge temizlenirse bu kamplardaki insanlar kendi topraklarına dönecektir.

Türkiye ne arıyor burada demeye kimsenin hakkı yok

2016 yılında bölgeye gelen ABD'nin 22 tane üssü var bölgede. Ayn el arab'ın arkasında ABD-Fransa yeni bir havalimanı yaptı. Münbiç'in 23 km doğusunda Fransa'nın devasa bir çimento fabrikası var. DEAŞ zamanında da çalıştı bu fabrika. Afrin'deki tünellerin yapılması ve yer altı hizmetlerini yapan Fransa.

Bu bölgede böylesine girişimleri olan ülkelerin bugün çıkıp da 'Türkiye burada ne arıyor" diyor. Bu soruyu sormaya kimsenin hakkı yok."

#TVNET
#Fıratın Doğusu
#Canlı Yayın
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce