|

'Fransa çok istiyorsa gelsin elinden tutan yok'

Gazeteci Avni Özgürel, TVNET’'n Kilis'ten yaptığı özel yayına katılarak, Fransa'nın gerek geçmiş dönemlerde gerek şimdi terör örgütleriyle birlikteliğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Özgürel, Fransa'nın ABD’ye yaranmak ve Avrupa’da öne çıkmak için Suriye’ye müdahil olmak istediğini söyleyerek, "Biz ABD'ye Münbiç'te meydan okuduk. Fransa çok istiyorsa buyursun gelsin, elinden tutan yok" dedi.

Yeni Şafak
13:05 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 13:14 - 30/03/2018 Cuma
Tvnet
Gazeteci Avni Özgürel
Gazeteci Avni Özgürel

TVNET'in bugün Kilis'ten gün boyu sürecek olan canlı yayınına katılan gazeteci Avni Özgürel, Fransa'nın arabuluculuk açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fransa'nın geçmiş dönemlerde de terör örgütleriyle yakın ilişkisine dikkati çeken Özgürel, şöyle devam etti:

"Fransa'nın kalibresi işler değil bunlar ama biraz Trump'a yaranmak biraz Avrupa'da öne çıkmak için bu tür girişimlerde bulunuyor. Macron'un konuşması sonrası sormak lazım, Türkiye ile savaşı göze mi aldın? Biz Münbiç'e gireceğimiz dediğimizde orada ABD vardı. Şimdi Fransa gelmek istiyorsa buyursun gelsin. Elinden tutan yok. Fransa niye Libya'yı vurdu? Bunların ki inzibat ordusu."

"ABD, boşluk dolduracak ülke arıyor"

ABD'nin bölgeden çekileceğiz açıklamasını da değerlendiren Özgürel, "Başarısız oldular. Ne rejimi devirebildiler, ne hakimiyet kurabildiler. Şimdi bu başarısızlık ABD Kongresi'nde sorgulanıyor. Prens Salman'a bunu teklif ediyorlar. Biz çekilirsek boşluğu siz doldurun diye. Tıpkı Fransa'ya da böyle dediler. Yemen'i halledememiş bir Arabistan, Suriye'de ne yapacak? Bunlar mümkün değil."

#TVNET
#Avni Özgürel
#Kilis
6 yıl önce