|

'Filistin davasına Türkiye'den başka destek verecek yok'

TVNET'teki 'Fırat'ın Doğusu' özel yayını Serhat İbrahimoğlu'nun sunumuyla gazeteci Avni Özgürel , Emekli Albay Ediz Ekinci ve Şah Fırat Operasyonu’nun komutanı emekli Tuğ. İhsan Başbozkurt ile devam etti. Başbozkurt, yaptığı açıklamada "Filistinlilerin kutlu davasına Türkiye'den başka destek veren ülke yok." dedi.

Yeni Şafak
22:13 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 23:32 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fırat'ın Doğusu özel yayını devam ediyor.
Fırat'ın Doğusu özel yayını devam ediyor.

TVNET, Fırat'ın doğusuyla ilgili özel bir yayına hazırlanıyor. Türkiye’nin yeni harekat haritası ve muhtemel senaryolar uzmanların ve sahadan isimlerin değerlendirmeleri doğrultusunda tüm hatlarıyla ele alındı

"Fırat'ın Doğusu" Serhat İbrahimoğlu'nun sunumuyla gazeteci Avni Özgürel , Emekli Albay Ediz Ekinci ve Şah Fırat Operasyonu’nun komutanı emekli Tuğ. İhsan Başbozkurt ile devam etti.



İhsan Başbozkurt'un açıklamalarında öne çıkanlar:

Filistinlilerin kutlu davasına Türkiye'den başka destek veren ülke yok.

Fransa zaten bölgede var fakat güçlü şekilde değil, sinsice. DEAŞ ve PKK zamanında ve hala işlettiği fabrikaları var bölgede. ABD ile beraber Ayn El Arab bölgesinde de havalimanı yaptılar, orada askerleri de var.

ABD'nin bölgeden çıkmayacağını düşünüyorum. Terör örgütlerini İran'a yönlendirebilirler.

Afrin 1921'e kadar kendi toprağımızdı. Halep de, El Bab da öyleydi. Binlerce kilometre öteden gelen ABD'nin bile yaklaşık 20 üssü var Suriye'de.

Ediz Ekinci'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Bazı Arap ülkeleri kendisine düşman arıyor, şu anda Türkiye'yi hedefe koydular

İsrail'in güvenliği pahasına bölgedeki diğer devletlerin birçok kayba uğramasına göz yumuluyor.

Şu anda dünyada 60 milyon mülteci var.

Avni Özgürel'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Görülüyor ki Macron, Trump tarafından görevlendirildi. Macron'a ABD tarafından "Sen de müdahil ol" denildi.

TVNET ekibi sınırda

  • Tarihi Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İbrahim Karagül, Avni Özgürel, Ediz Ekinci, Emel Topçu, Mesut Şöhret ve Bilal Çıplak gibi alanında önemli isimlerin katılacağı programda coğrafyanın kodlarından küresel güç denklemine kadar birçok konu tartışılıyor.
  • Serhat İbrahimoğlu ve Hilal Güven Özbey moderatörlüğünde yayınlanacak olan Fırat’ın Doğusu Özel, Kilis’ten canlı yayınla gün boyu TVNET'te.
#Türkiye
#TVNET
6 yıl önce