|

FETÖ'nün medya yapılanmasında tahliye çıkmadı

FETÖ'nün medya yapılanması davasında Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan dahil tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Yeni Şafak
18:06 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 20:55 - 19/09/2017 Salı
IHA
FETÖ'nün medya yapılanması davasında Nazlı Ilıcak için tahliye kararı çıkmadı
FETÖ'nün medya yapılanması davasında Nazlı Ilıcak için tahliye kararı çıkmadı

FETÖ Medya Yapılanması Davası’nda arar kararını açıklayan mahkeme, Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanığın tahliye talebini reddetti.

Emre Uslu ve Tuncay Opçin dahil 10 firari sanığın dosyasını ayıran mahkeme, mütalaa için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine karar verdi.

İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde sabah saatlerinde görülmeye başlanan duruşmada, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül ile tutuksuz sanık Tibet Sanlıman’ın taleplerini dinledi. Tutuklu sanıklar ve sanık avukatları tahliye talebinde bulundu.Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi, isnat olunan suçlamalar ve somut deliller bulunduğu gerekçesiyle tüm tutuklu sanıkların tahliye talebini reddetti.

Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Tuncay Opçin, Emre Uslu, Abdulkerim Balcı, Ekrem Dumanlı, Bülent Keneş, Faruk Kardıç, Mehmet Kamış, Şemseddin Efe, Ali Çolak ve Osman Özsoy’un dosyasının ayrılmasına karar verdi. Gizli tanık ‘Söğüt’ ile tanık Nurettin Veren’in yazılan talimatlara karşın bu celse dinlenemedikleri gerekçesiyle, ifadelerinin alınmasından vazgeçen mahkeme, dosyanın esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına gönderdi. Duruşma 13 Kasım 2017’ye ertelendi.

Zaman gazetesi davasında ara karar

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma sonunda Mümtaz'er Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 31 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

#FETÖ
#Ahmet Altan
#Mehmet Altan
7 yıl önce