|

FETÖ’cülere diplomatik kıskaç

Türkiye, FETÖ’nün peşini sınır ötesinde de bırakmıyor. Terör örgütünün yurt dışına kaçan militanları Türk makamları tarafından adım adım takip ediliyor. Örgüt üyelerinin yakalanması iade edilmesi ve teröristlerin bulundukları ülkelere yönelik tehdit oluşturmasına karşı bilgilendirmeler yapılıyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:23 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 100 günlük eylem icraat takvimi kapsamında, FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasının çökertilmesi için oluşturulan kurumlar arası Görev Gücü’nün çalışmaları hızlandırılıyor. Bu çerçevede Türkiye’nin dünyanın dört bir yanına yayılmış 240 diplomatik misyonunda gerçekleşecek bilgilendirme, haritalandırma ve adli süreçlere ivme kazandırmaya yönelik faaliyetler yoğun olarak devam ediyor.

TEMAS TRAFİĞİ YOĞUN

Diplomatik kaynakların açıkladığı verilere göre örgüte karşı yürütülen mücadele kapsamında 400'den fazlası cumhurbaşkanı ve başbakan düzeyinde olmak üzere yurt dışı temsilcilikler bulundukları ülkelerde 15 bine yakın resmi temas gerçekleştirdi. Bakan düzeyinde bin 519, milletvekili düzeyinde 2 bin 842, diğer üst düzey yetkililer seviyesinde ise 9 bin 972 resmi temas kurularak örgütün iç yüzü anlatıldı, ilgili ülkelere uyarılar yapıldı.

FETÖ’nün algı operasyonlarına karşı da yurt dışında mücadele veriliyor. 160'a yakın ülkede sürekli yer ve isim değiştiren örgüte ilişkin haritalandırma çalışmaları sürüyor.

#Türkiye
#FETÖ
6 yıl önce