|

Eylem emrini HDP binasında aldık

Gaziantep’te itirafçı olan PKK’lı H.A. 53 kişinin öldüğü 6-8 Ekim olaylarına ilişkin bilgi verdi: Talhat Y., bizi HDP ilçe binasına çağırdı eylem yapmamız gerektiği talimatını verdi. Biz molotof atarken yüzü kapalı bir şahıs, Kalaşnikof’la TOMA’ya rastgele sıkıyordu. Şahıs yanlış hatırlamıyorsam 2017’de HDP Şahinbey İlçe Başkanı’ydı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:45 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Gaziantep’te 8 Ekim 2014’te 5 kişinin öldüğü, 4’ü polis 39 kişinin yaralandığı izinsiz gösterilerle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı.
Gaziantep’te 8 Ekim 2014’te 5 kişinin öldüğü, 4’ü polis 39 kişinin yaralandığı izinsiz gösterilerle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı.

PKK sanığı H.A. itirafçı olup tüm bildiklerini anlattı. 6-8 Ekim’de Gaziantep’teki olaylara ilişkin şu itiraflarda bulundu: TOMA ve bir markete molotof atılmasından önce Talhat Y. bizi HDP ilçe binasına çağırdı. Örgütün başkaldırı çağrısı üzerine ses getirici bir eylem yapmamız gerektiği talimatını verdi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Gaziantep’te 8 Ekim 2014’te 5 kişinin öldüğü, 4’ü polis 39 kişinin yaralandığı izinsiz gösterilerle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Yıllardır örgüt nedeniyle çok sıkıntı yaşadığı için itirafçı olup tüm bildiklerini anlatmaya karar verdiğini söyleyen sanık H.A., ifadesinde önemli itiraflarda bulundu.

OY VERMEYENE MOLOTOF

H.A., dosyanın tutuklu sanıklarından Talhat Y. ile 2005 yılında tanıştığını, ağabeyinin K.Irak’ta öldürülmesiyle ilgili sanığın, “Eğer ağabeyin M.A’nın intikamını almak istiyorsan seni dağa gönderebilirim” dediğini söyledi. H.A, “Yine 2008 yılında Talhat Y, bizleri o zamanki parti olan DTP’nin ilçe binasına çağırarak markete düzenlenecek eylemin talimatını verdi. Eylem yapma gerekçesi olarak da market sahibinin DTP’nin adaylarına oy vermemesini gösterdi” dedi.

‘SES GETİRİCİ EYLEM YAPIN’

Kentteki 6-8 Ekim olaylarında da yer aldığını itiraf eden H.A., şunları anlattı: “Kobani (Ayn el Arab) olayları olarak bilinen 6-8 Ekim eylemleri sırasında Gaziantep’te TOMA’ya ve bir markete molotofkokteyli atılarak yakılması olayına dosyadaki diğer sanıklarla katıldık. Markete molotofkokteyli atılmasından önce tutuklu sanık Talhat Y, bizi HDP ilçe binasına çağırdı ve örgütün başkaldırı çağrısı üzerine ses getirici bir eylem yapmamız gerektiği talimatını verdi.”

HDP’Lİ BAŞKAN TOMA’YA SIKTI

Sanık H.A., itiraflarına şöyle devam etti: “Biz molotofkokteyli saldırısı düzenlerken yüzü kapalı olan uzun boylu bir şahıs, elinde uzun namlulu silahla, tahminimce keleşle TOMA aracına doğru hedef alarak rastgele sıkıyordu. Talhat Y. gerek market, gerekse de TOMA aracına yapılan saldırıda telefonla olayı kaydediyordu. Bu şahıs yanlış hatırlamıyorsam 2017 yılında HDP Şahinbey İlçe Başkanı idi, şu anda bu görevi yapmıyor diye biliyorum.”

  • HTS kayıtları doğruladı
  • İddianamede, H.A’nın verdiği bilgilerin yer gösterme ve olayın ardından düzenlenen tutanaklarla uyuştuğu kaydedildi. HTS incelemelerinde sanık Talhat Y.’nin de aralarında bulunduğu bazı sanıkların kullandıkları cep telefonlarının, izinsiz gösterilerin düzenlendiği bölgede sinyal verdiği tespit edildi.
#Gaziantep
#PKK
#HDP
6 yıl önce