|

'Ey Kılıçdaroğlu hangi akla hizmet ediyorsun!'

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun skandal 'Afrin merkeze girmeyelim' açıklamasına, "Ey Kılıçdaroğlu sen hangi akla hizmet ediyorsun. Afrin'e girmeyin diyorsun hangi mantıkla konuşuyorsun? Sen istesen de istemesen de sonuna kadar gideceğiz, köklerini kazıyacağız" diyerek sert bir dille tepki gösterdi.

Yeni Şafak
14:01 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 15:54 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, AK Parti Erzincan 6. Olağan İl Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Başbakan salonun dışındaki vatandaşlara hitap ettikten sonra kongre salonunda yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nun Afrin açıklamalarına "Ey Kılıçdaroğlu sen hangi akla hizmet ediyorsun. Afrin'e girmeyin diyorsun hangi mantıkla konuşuyorsun? Sen istesen de istemesen de sonuna kadar gideceğiz, köklerini kazıyacağız" diyerek tepki gösterdi.

SIRTINIZI SIVAZLAYANLARA GÜVENMEYİN

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Bu sefer sert kayaya çarptınız. PKK, PYD, YPG, sırtınızı sıvazlayanlara güvenmeyin. Güvendiğiniz dağlara kar yağması yakındır." ifadelerini kullanarak, "ABD yönetimi diyor ki 'Bizim, Suriye'de terör örgütleriye kurduğumuz ilişki bir tercih değil, bir mecburiyet.' Bu ne demek? Bu, bizim lisanımızda 'Özrü kabahatinden büyük' demek. Şimdi DEAŞ bitti, DEAŞ bitince mecburiyet bitti mi? Bitti. O halde niye devam ediyorsunuz? Niye daha fazla silah gönderiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Erzincan 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu...

İşte Başbakan Yıldırım'ın kongre konuşmasından öne çıkanlar...

Gençler bizler sadece rabbimizin önünde eğiliriz, başka hiç bir kimsenin önünde eğilmeyiz.

HANGİ AKLA HİZMET EDİYORSUN?

Ey Kılıçdaroğlu sen hangi akla hizmet ediyorsun. Afrin'e girmeyin diyorsun hangi mantıkla konuşuyorsun? Sen istesen de istemesen de sonuna kadar gideceğiz, köklerini kazıyacağız.

SEN TANKLARIN ARASINDAN KAÇARKEN ERDOĞAN ALÇAKLARA KARŞI MÜCADELE EDİYORDU

Kılıçdaroğlu 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak adamı Erdoğan' demiş. Hadi oradan haddini bilmez. Sen 15 Temmuz'da tankların arasından sıvışırken Erdoğan alçaklara karşı mücadele ediyordu.

Biz Afrin'de insan düşmanları ile mücadele ediyoruz.

ÇANAKKALE'DEKİ MÜCADELEMİZ NEYSE AFRİN'DEKİ DE ODUR

Dün olduğu gibi bugün de vatanımızı, sınır boylarımızı korumak mecburiyetindeyiz. 100 yıl evvelki kurtuluş mücadelemiz neyse 15 Temmuz mücadelemiz de odur. Çanakkale'deki mücadelemiz neyse Afrin'deki mücadele de odur. Bundan sonra başka yerdeki mücadele de aynı şekilde devam edecektir.

Afrin Harekatı ile ilgili ABD'nin tutumunu eleştiren Binali Yıldırım, "Şunu herkes bilsin sınırlarımıza tehdit nereden gelirse gelsin anında yok edilecek. Sınırlarımızda devlet kurmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Teröriste, zalime bugün destek olanlar, yarın onları da kapılarında bulacaktır. Kimsenin bunlara kayıtsız kalmasını asla düşünemiyorum.

ARTIK ŞU ZALİMLERE YARDIM ETMEYİ BIRAK

Nitekim yaşadıklarımız göstermiştir ki bugün bana yarın sana. Ey Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak neyi hedefliyorsun? Hala bu yoldan dönmeye vaktin vardır. Artık şu zalimlere yardım etmeyi bırak, silah vermeyi bırak, verdiğin silahları da artık topla. Bize dediler ki Suriyeli mazlumları neden kabul ettiniz. Bizim inancımızın temelinde mazluma merhamet etmeyene Allah merhamet etmez inancı var. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, kimsenin zulmüne de rıza gösteremeyiz. ABD sağır olmuş, kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor ama bir gün anlayacaklar. Biz inanıyoruz ki kalırsak devlet bizim, ölürsek cennet bizim. Gençler bizim bir atasözümüz var. Atasını bilmeyen it izinden yürür. Tarihinizden haberdar olun ve değerlerinizden asla vazgeçmeyin. Bugünün güvencesi geleceği inşaa edecek sizlersiniz." dedi.

#Binali Yıldırım
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Afrin
6 yıl önce