|

Evdeki tüp bomba gibi patladı: 1 yaralı

Burdur'da bir apartmanın ikinci katındaki ev tüpü, bomba gibi patladı. Burdur itfaiyesi olaya 4 arazöz ve 9 itfaiye eri ile müdahale etti. Olayda ev sahibi Aynur Sural hafif yaralandı.

Yeni Şafak
19:51 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 16:53 - 22/09/2015 Salı
IHA

Merkez Özgür Mahallesi Cümbüşlü Caddesi Hırdavatçılar Sokağı'ndaki evde zihinsel engelli kız kardeşi ile birlikte oturan 43 yaşındaki Aynur Sural'ın ev tüpü bomba gibi patladı. Patlama sonucu mahalleli ayağa kalkarken, üç katlı apartmanın camları yere döküldü. Pencereden çığlık atan Aynur Sural, hafif yaralanarak, olay yerinde sinir krizi geçirdi. Esnafların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Hafif yaralanan ve sinir krizi geçiren Aynur Sural, 112 ekipleri tarafından Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde bulunan zihinsel engelli kardeşi yara almadı fakat Aynur Sural ile birlikte hastaneye kaldırıldı.



1 DAKİKADA YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Patlama sonucu alevlere basınçlı su ile müdahale eden itfaiye ekipleri, sonuç alamayınca köpükle müdahale etti. İtfaiye erlerini organize eden itfaiye çavuşu Mehmet Ali Ballak, 'Size 1 dakika veriyorum' dedi. İtfaiye çavuşu Mehmet Ali Ballak'ın talimatı üzerine 9 itfaiye eri, 1 dakika içinde ev tüpünü aldı ve alevleri söndürdü. Olay yerine gelen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye amirlerine talimat vererek, bilgi aldı.



CAMLAR KARŞI KALDIRIMLARA SAÇILDI

Söndürme işlemleri sonucunda yapılan incelemede ev tüpünün patlama şiddeti ortaya çıktı. Apartmandan dökülen camların, karşı kaldırımlara kadar sıçradığı görüntülere yansıdı. Birinci katta bulunan Afganistanlı mültecilerin evi de yangında hasar gördü. Afganistanlı mülteciler, alevlerden etkilenmedi ama evde maddi hasar oluştu. Olayda, 3 ambulans görev aldı ve güvenlik güçleri tarafından geniş önlemler alındı. Olayda hafif yaralanan ev sahibi Aynur Sural'ın zihinsel engelli kardeşinin olayda yara almadığı, Aynur Sural'ınn ise vücudunda hafif yanıklar olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

#tüp
#bomba
#patlama
9 yıl önce