|

Esnafa 500 bin liralık kredi müjdesi

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, iş yeri ve taşıt edindirme kredilerinin 500 bin TL'ye kadar yükseltildiğini duyurdu.

Yeni Şafak
19:31 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 19:46 - 4/11/2017 Cumartesi
IHA
​Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, esnaf kredilerinin 500 bin TL''ye çıkarıldığını açıkladı.
​Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, esnaf kredilerinin 500 bin TL''ye çıkarıldığını açıkladı.

S.S. Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, Çorlu’daki esnaflara kredi müjdesi verdi. Tunca, kredi limitlerinin değiştirildiğini, 500 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunulduğunu söyledi.

Çorlulu esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 100 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkarıldığını söyleyen kooperatif başkanı Osman Tunca, işyeri satın almak isteyen ortaklarına 10 yıl vadeyle 500 bin TL, işi için sıfır araç almak isteyen ortak esnafların da anahtar teslim beş yıl vade ile yine 500 bin liralık kredi imkanı doğduğunu kaydetti.

Konu ile ilgili olarak Çorlu’daki esnaf ve sanatkarlara bilgi veren Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, “Bir yıla yakın vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 4 ve 1 yıldan 5 yıla kadar uzun vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 5 olarak devam etmekte. 20 Ekim 2017 tarihinde Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül başkanlığında düzenlenen başkanlar eğitim seminerinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın ayrıntılarını duyurduğu kooperatif risk gruplarının yeniden düzenlenmesi ile işletme kredisinin şahıs üst limitinin yükseltilmesi ve ayrıca 500 bin TL, şahıs üst limitli işyeri edindirme ve sıfır araç kredilerine ilişkin uygulama yapılan açıklamalardan sonra başladı” dedi.

500 bin liraya 10 yıl vade

İşletme kredilerinde kooperatif risk grupları ve şahıs üst limitlerinin yeniden düzenlendiğini de sözlerine ekleyen Tunca, “Çorlu kooperatifi olarak işletme kredi limitimiz 200 bin TL olarak yükseltildi. 500 bin TL şahıs üst limitli işyeri edindirme kredisinin vadesi azami 10 yıl geri ödemesi aylık veya üçer aylık taksitler ile taşıt edindirme kredisinin vadesi azami 5 yıl geri ödemesi aylık veya üçer aylık taksitler ile yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların en az bir yıllık faaliyet süresini tamamlamış olmaları gerekmekte. Krediler bir defada kullandırılacak parçalı kullanım veya ikinci bir işyeri alımına yönelik kredi kullandırılması yapılmayacak. Taşıt edindirme kredisinde aracın sıfır kilometre olması gerekiyor. Anahtar teslim fiyatının tamamına kadar kredi kullanabilecekler. Esnaf ve sanatkara kooperatif kefaletiyle hazine faiz destekli kredi kullandırması işletme ve yatırım kredisi toplam üst limiti 500 bin TL’yi geçemeyecek. Kooperatif kefaleti ile kredi kullandırma kriterlerinde herhangi bir farklılık olmayacaktır. Uygulamaya konulan yeni düzenlemenin tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

#Çorlu
#Esnaf
#Kredi
6 yıl önce