|

Eren için koştular

38. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, PKK’lı teröristlerin Maçka’da şehit ettiği Eren Bülbül anısına düzenlendi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Eren’in annesi Ayşe Bülbül’ün startını verdiği koşuya binlerce kişi katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu maraton için “Terörün kökünün kazınmasına vesile olsun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:40 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen maratona yoğun katılım gerçekleşti.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen maratona yoğun katılım gerçekleşti.

Trabzon Maçka’da teröristlerin şehit ettiği Eren Bülbül anısına, “Şehit Eren İçin Koşuyoruz” sloganı ile 38’inci Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 3’üncü 10 kilometre Koşusu ve 23’üncü Halk Koşusu düzenlendi. Şehit Eren’in annesi Ayşe Bülbül, “Ne güzel bir duygu” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen ve şehit Eren Bülbül anısına ‘Eren İçin Koşuyoruz’ sloganıyla düzenlenen 38’inci Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 3’üncü 10 kilometre Koşusu ve 23’üncü Halk Koşusu yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen maratona yoğun katılım gerçekleşti.

BİRLİK İÇİNDE KOŞUYORUZ

Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve ailesi de maratonun açılışında yer aldı. Ayşe Bülbül, burada yaptığı kısa konuşmada, “Ne güzel bir duygu” diyerek gözyaşlarını tutmadı. AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise yaptığı açılış konuşmasında Trabzon’un spor başkenti olduğunu belirterek, “Sporun başkentinde şehitlerimiz adına koşmak bizim için çok güzel. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde hem şehitlerimizi anıyor, hem de spor yapıyoruz” diye konuştu.

ZİRVE KENYA VE ETİYOPYA’NIN

Konuşmaların ardından üç kategoride toplam bin 653 kişinin katıldığı koşunun startını verildi. Yarı maratonda erkekler kategorisinde 58 dakika 14 saniyelik derecesiyle Kenyalı Sang Benard Cheruiyot birinci oldu. Yarı maratonun kadınlar kategorisinde ise 1 saat 4 dakika 39 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Wodaj Temesgen birinciliği elde etti. 22’nci Halk Koşusu 10 kilometre yarışında erkekler kategorisinde birinci 32 dakika 1 saniye ile Etiyopyalı Asefa oldu.

Barışa vesile olmasını istedik

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,maratonu Yeni Şafak’a değerlendirdi. Bütün kategorilerdeki katılımın geçen seneye göre iki katına çıktığını belirten Gümrükçüoğlu şöyle konuştu: “Terörün kökünün kazınması ve dünyaya barış ve kardeşliğin gelmesi için bu yarı maratonun bir vesile olmasını istedik."

#PKK
#Maçka
#Yücel Yavuz
#Eren Bülbül
6 yıl önce