|

Erdoğan'dan Suruç yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Suruç'ta 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın nasıl gerçekleştiğini de anlatan Erdoğan, "Esnaf ziyareti yapılırken 'siz bizim HDP’li olduğumuzu bilmiyor musunuz. Buraya nasıl gelirsiniz" diyerek bu aileye böyle bir saldırı gerçekleşti. Sonuç olarak 4 ölü 9 yaralı var" dedi.

Yeni Şafak
08:46 - 15/06/2018 Friday
Güncelleme: 08:55 - 15/06/2018 Friday
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı çıkışında soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı çıkışında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Marmara İlahiyat Cami'nde kıldığı bayram namazının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Suruç'ta dün yaşananlara ilişkin de bilgi vererek, 4 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı olayın nasıl başladığını açıkladı.

'Buraya nasıl gelirsiniz' sorusu

İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

"Bu bayrama da tüm İslam dünyası sıkıntılar içinde girdi. Terörün içinde girdi. Bu süreç içinde biz umutlarımızı kaybetmiş değiliz. Umutlarımızı tazeleyerek giriyoruz. Biz biliyoruz ki her bayram umuttur.

Dün de Şanlıurfa milletvekilimizin abisi Şuruç’ta ne yazık ki terör örgütü PKK HDP bunları öldürdüler. Aileden birkaç kişiyi yaraladılar. Bunların içinde ağır olanlar da var bunlar bir tahrik unsuru olarak bu işi bırakmış değiller.

Sonuç olarak 4 ölü 9 yaralı var.

"Çözüm sürecindeki oyuna devam ediyorlar"

Bunlar bizi üzen ve gerçekten 'barışa koşalım' diyenler 'biz demokrasiden yanayız' diyenler çözüm sürecinde yaptıkları oyunu yapmaya devam ediyorlar.

  • Ne yaparlarsa yapsınlar şunu bilsinler ki biz bu işin peşini, bırakmayacağız. Ne Gabar’da ne Cudi de ne Bestler Dereler’de bırakacağız tek terörist kalmayana kadar üzerine gideceğiz.
  • Hükümet olarak kardeşliği tesis etmekle görevliyiz.
  • Milletimin bu oyunlara gelmemesini, aman kardeşliği bırakmamasını dayanışma içinde hayırlısıyla şu 24 haziranı atlatmamızı temenni ediyoruz.

Bu seçim bizim Türkiye’de ve dünyada bir kırılma noktası olacak. Bu noktadan hareketle milletimin ramazan bayramını tebrik ediyorum.

#Erdoğan
#Bayram
#Suruç
#Açıklama
6 years ago