|

Erdoğan: İttifak imkanı olur mu bakacağız

Partisinin İl Başkanları ile bir araya gelen Başkan Erdoğan, önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlere çok güçlü isimlerle gireceklerini açıklayan Erdoğan, herkesin merak ettiği "Yerel seçimlerde AK Parti-MHP ittifakı" konusuna da değinerek, "Mahalli idareler seçimlerinde ittifak imkanı olur mu bakacağız. Birlikte bunu değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
12:06 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 12:21 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli'nin yerel seçimlerdeki ittifak için bir araya gelmesi bekleniyor.
Başkan Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli'nin yerel seçimlerdeki ittifak için bir araya gelmesi bekleniyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Teşkilatlarda önümüzdeki dönemlerde önemli değişiklikler olabileceğinin sinyalini veren Başkan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu mücadeleyi verirken yerel seçimlere de hazırlanıyoruz. Bu seçimlerden de başarı ile çıkarak önümüzü gördüğümüzde orta ve uzun vadeli projelerimize sıkıca sarılacağız. Kongrelerimizin büyük bir çoğunluğunu yeni yaptık.

  • Şimdiden hazırlanmamız lazım. Mahalli seçimlerde de bütün oyunları bozmalıyız. Sırtını partiye dayayan değil, karşılığı olan güçlü isimlerle seçimlere gireceğiz. Seçimlere doğru giden süreçte eksiklik gördüğümüz yerde aksaklık olması durumunda teşkilatlarımızı güçlendirebiliriz. Kendisine aday olduğu tevdi edilene kadar her arkadaşımız mevcut görevini layıkıyla yerine getirmeli.

"İttifak konusuna bakacağız"

MHP ile ittifakın masada olduğu vurgusunda bulunan Erdoğan, sürecin nasıl ilerleyebileceğine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"AK Parti olarak seçimlerde 2014'e göre belediye sayımızı ve oyumuzu artırmak istiyoruz.

Bu olursa iki partinin de gücünü artıracağına inanıyorum.

"Terör örgütünün adayları bizden demokratik yaklaşım beklemesin"

Diğer partilerin de ittifak arayışlarında olduklarını biliyoruz. Biz milletimize hep açık olduk. İş bilmez muhalefet belediyelerinden milleti kurtarmanın bir fırsatı önümüzdeki seçimler. Terör örgütünün güdümündeki parti sırf ideolojik söylemlerle taş üstüne taş koymadan oralarda kaldı. Bu sefer işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Terör örgütü ile birlikte aday olmaya yeltenenler bizden demokratik yaklaşım bekleyemezler. Bu seçimde demokrasinin tüm ilkeleri işleyecek, işlettirilecek."

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#MHP
6 yıl önce