|

Erdoğan'dan Suud'a Cemal Kaçıkçı çıkışı: Açıklamalar çocukça elimizde başka bilgi ve belgeler var

Suudi başsavcının Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Pazar günü Türkiye'ye geleceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinayeti işleyen 18 kişinin talimatı kimden aldıklarını söylemesi gerektiğini vurguladı. "Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'da vuku bulmuştur, o zaman bize teslim edin, biz yargılayalım" diyen Erdoğan, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün ortaya çıkmasından sonra Suudi Arabistanlı yetkililerin yaptığı açıklamaların çocukça olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Elimizde başka bilgi, belge yok değil, gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok."

Yeni Şafak
11:20 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 14:18 - 26/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Başsavcısının Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Pazar günü Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Cinayeti işleyen Suudi Arabistanlı 18 kişinin talimatı kimden aldıklarını söylemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan "Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'da vuku bulmuştur, o zaman bize teslim edin, biz yargılayalım" dedi. Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün ortaya çıkmasından sonra Suudi Arabistanlı yetkililerin yaptığı açıklamaların çocukça olduğunu kaydeden Erdoğan "Elimizde başka bilgi, belge yok değil, gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle:

AÇIKLAMALAR ÇOK KOMİKTİ

2 Ekim tarihinde İstanbul'da bizi dehşete düşüren vahşi bir cinayet işlendi. Ölen de öldüren de bizim vatandaşlarımız olmamakla birlikte, olayın ülkemizde gerçekleşmesi hem de vicdani sorumluluklarımız bizi bu meseleyle yakından ilgilendirmeye zorladı. Cemal Kaşıkçı, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkamadı. Hadisenin makamlara haber verilmesinin ardından yapılan araştırma ve soruşturmalar Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna götürdü. Yapılan açıklamalar bizi endişelere sevk etti. Yapılan açıklamalar çok komikti. Cemal Kaşıkçı gibi bir insan dışarıda bekleyen nişanlısını almayacak. Bu mümkün mü? Bu çocukça açıklamalar devlet ciddiyeti, adamlığıyla uyuşmaz.
ELİMİZDE BAŞKA BİLGİLER DE VAR

Bu 18 kişi Cemal Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor. Fail bunların içinde. Bunların içinde değilse, yerli işbirlikçi kim bunu açıklayacaksınız. Bunları açıklamadığınız sürece, Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz. Merak edenlere elimizdeki bilgi, belgeleri veriyoruz. Bunu Suudi Arabistan'a da verdik. Bunları gördükleri zaman şaşırıyorlar. Aslında fail belli. Peki bu talimatı veren kim? Bu 15+3, bunların Türkiye'ye gelmesi talimatını veren kim? Buraya yerleşenler, bu gelenler kimlerin talimatıyla geldi? Bunu da yetkililerin açıklaması lazım. Elimizde başka bilgi, belge yok değil. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı'yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak.

KONUŞTURAMIYORSANIZ BİZE TESLİM EDİN

Suudi Başsavcı pazar günü Türkiye'ye gelecek görüşmeler yapılacak. Yerli işbirlikçi kim? Bunu açıklayan Dışişleri Bakanı. Peki kim o? Daha sonra 'böyle bir açıklama yapmadım' diyor, her yere düştü bu. Kimse 'Ben yaptım' demez ki... Her şeyden öte, bu 15 kişiyi Türkiye'ye gönderen kim? 18 kişi tutuklandı. Ben kendilerine söyledim, 'Siz konuşturmasını bilirsiniz.' Ne dönmüşse, bu dolaplar bunların içinde. Bu zannı ortadan kaldırmak istiyorsanız, bu kilit nokta 18 kişidir. Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'da vuku bulmuştur, o zaman bize teslim edin, biz yargılayalım.

#AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce