|

En büyük darbeyi vuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’ta PKK’nın üslendiği Kandil ve Sincar’a kara harekatının sinyalini verdi: Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:37 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen, Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK'yı himaye eden ABD'ye seslendi.
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen, Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK'yı himaye eden ABD'ye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen, Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK'yı himaye eden ABD'ye seslendi. PKK’nın üslendiği Kandil ve Sincar’a kara harekatının sinyalini veren Erdoğan, “Buradan bir kez daha ilan ediyorum: Bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli bir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen, eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Şu anda Irak ve Suriye’nin pek çok yeri birer terör yuvası durumundadır. Buralardan ülkemize yönelen terör tehdidlerini sınırlarımız içinde değil, bizzat kaynağında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz" dedi. Erdoğan, cuma namazını Hatuniye Camii’nde kıldıktan sonra, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

BAYRAĞIMIZI ASLA ÇİĞNETMEYECEKLER

Konuşmasına şehitlere rahmet dileyerek başlayan Erdoğan, “Selendi’den Özel Harekat Ahmet Alp Taşdemir, Diyarbakır’da şehit oldu. Fakat kanlarını yerde koymadık. Gerek İHA’larımız, SİHA’larımız ve F16’larımız operasyonlarına devam ediyor. Terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler. Gerek Genelkurmay Başkanım, gerek İçişleri Bakanım, gerek kuvvet komutanlarım hepsi o bölgedeler. Silahlı ve silahsız insansız hava araçları başta olmak üzere, ileri teknoloji ürünü araçlarla yöntemimizi baştan sona değiştirdik” dedi. 2015 Temmuz’undan bu yana örgütün nefes alamaz hale geldiğini anlatan Erdoğan, “Kandil’deki ve benzer yapıya kavuşturulmaya çalışılan Sincar’daki sorunu, bu bölgelerin hukuki egemeni olan devlet çözmezse, buraları yerle bir ederiz" ifadesini kullandı. Türkiye’nin 911 kilometrelik sınır hattına işaret eden Erdoğan, “Nerede bir terör oluşumu varsa, başını ezmek için havada ve karada her türlü harekatı yapmak anamızın ak sütü kadar helaldir” diye konuştu.


NE ÇIKARSA BAHTINA

“Şu örgütün arkasında şu devlet varmış, öteki örgütün arkasında başka devlet varmış, bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim için teröristlerin yanındaki herkes teröristtir. Atalarımız, ‘Zurnada peşrev olmaz, ne çıkarsa bahtına’ derler. ‘Müttefiklik’ diyerek, ‘stratejik ortaklık’ diyerek, ‘ittifak ilişkileri’ diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz Irak’ta ve Suriye’de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline. Sınırlarımız dışındaki bütün terör bataklıklarını kurutmakta kararlıyız. Cerablus-el Bab hattında başarıyla sonuçlandırdığımız, İdlib’de başarıyla sürdürdüğümüz operasyonlarımızı her an diğer bölgelere yayabiliriz. Şayet oralarda sakındığı bir şeyler olan varsa, şimdiden tedbirini alsın. Sonra darılmaca, küsmece olmasın.”


Soma şehitlerine vefa

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine Doğuş Grubu'nun yaptırdığı evler teslim edildi. Törende "Doğuş Holding'i, Sayın Ferit Şahenk'i şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" diyen Erdoğan, “Yitirdiğimiz canları elbette geri getiremeyiz ama onların bize emanetleri olan ailelerine sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yaptık, yapıyoruz. Fakat maalesef bu ülkede özellikle aşırı sol, bunlar ne yazık ki istismarını yapmak suretiyle aileleri tahrik ediyor. Aileler üzerinde oyun oynuyorlar. Bu oyunu, lütfen, şehit ailelerimizin bozması lazım. Çünkü bu, şehadet; bu, oyuna gelmez” şeklinde konuştu.

  • O çocukların hesabını ver
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Avrupa, sen PKK’ya, PYD’ye, FETÖ’ye, DEAŞ’a destek vermeyi bırak da önce kendilerine daha güvenli bir gelecek kurma hayaliyle Avrupa’ya geldikten sonra kaybolan on binlerce mülteci çocuğun hesabını ver. Bakınız sadece Almanya’da 1 Temmuz 2016 tarihine kadar, üstelik de bu ülkenin polis teşkilatının tespit ettiği kadarıyla, tam 8 bin 991 mülteci çocuk kaybolmuştur. Hale bak. Çoğunluğu Suriyeli, Afganistanlı ve Afrikalı olan bu çocukların akıbeti bilinmemekle birlikte, çoğunun suç şebekelerinin kurbanı oldukları tahmin ediliyor” dedi.
VERDİKLERİ SÖZÜ GÖLGEDE BOZUYORLAR

Erdoğan, “Sınırları içindeki çocukların güvenliğini sağlayamayan Avrupa ülkeleri, maşallah teröristleri ve onların destekçilerini koruma konusunda çok maharetliler. Bölücü terör örgütünün başı, Fransa’da devlet televizyonunun binasına asılıyor. Almanya’nın caddelerinde bakıyorsunuz, bölücü örgütün paçavrasıyla, başının posteriyle, yollarda polis kortejinde onların koruması altında yürüyorlar” şeklinde konuştu. Bunlar, Manisalıların deyimiyle ‘güneşte verdiği sözü, gölgede bozan’ hayırsızlar bunlar” diye konuştu.


Partide kişisel hırslar olmaz

AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında ise Erdoğan, "Hiç kimsenin kendi kişisel ajandasını, kişisel kariyer planını, kişisel hırslarını AK Parti'nin üzerinde tutmaya hakkı yoktur. Başlattığımız değişim süreci, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımızı çok daha güçlü şekilde yerine getirme amacı taşıyor. Kimse bunu farklı yerlere çekmesin. Yoksa bizim ne teşkilatlarımızda görev yapmış arkadaşlarımıza, ne belediye başkanlarımıza vefasızlık gibi bir niyetimiz asla yoktur, olamaz. Milletimizin beklentilerine cevap verebilmek, şer şebekeleriyle giderek sertleşen mücadeleye çok daha sıkı şekilde hazırlanabilmek için bu değişimi gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu. Erdoğan, "94 yıllık bir maziye sahip olduğunu iddia eden bir partinin mevcut yönetim altında geldiği yer gerçekten içler acısı. DHKP-C'den bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları hiçbir illegal yapı adeta kalmamıştır. 'Atatürk'ün partisi' iddiasındaki CHP, bugün Pensilvanya'nın partisi haline dönüşmüştür" dedi.

Babayiğitleri tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da Vestel’in Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası ile Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi'ni de açtı. Erdoğan, Vestel’in yatırımıyla ilgili şunları söyledi: “Zorlu Holding dünyanın dört bir tarafına ihracat yapıyor. Yerli otomobilimizi yapıyoruz. İnşallah elektrikli otomobil çalışmalarımıza da yakında başlayacağız. Akıllı telefon ve tablet fabrikası da ülkemiz açısından önemli bir açılımı ifade ediyor. Türkiye’nin otomobil projesine sahip çıkan Zorlu Holding’i ve diğer babayiğitleri tebrik ediyorum.”

  • Diktatör kalkıp seni arar mı?
  • CHP'li Tezcan'ın kendisine yönelik sözlerine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalkıp Tayyip Erdoğan ile ilgili diktatör, faşist diktatör... Git yat aşağı. Yani şahsıma bu lafı eden kişi, affedersin kendisini vurdular ve ben geçmiş olsun diye kendisini arıyorum. Düşünebiliyor musunuz? Diktatör kalkıp da seni arar mı? Ben seni arıyorum, bu bir insaniliktir, bu bir merhamettir, rahmet duygusudur. Ama bu yok, bunlarda bu yok" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili de, "Partimizin kalkıp da bazı belediye başkanlarının istifaen ayrılmaları vesaireleriyle ilgili konuşuyorsun. Sana ne? Sen kendi partinin içine bak. Yani bizim partimizin kendi içindeki strateji, taktik.. bunların hiçbirisi seni ilgilendirmez. Sen kendine bak. Sen 9 tane seçim kaybettin, hala ordasın!? Biz mutluyuz. Niye mutluyuz? Böyle başarısız, aşırı derecede gol yiyen bir kaleci olduğu zaman, zaten önemli değil" dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Manisa
#Soma
6 yıl önce