|

Elebaşlarına uyku yok!

MİT, Esed’in kalesi Lazkiye’de yaptığı operasyonla gücünü dünyaya kanıtladı. Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, “Lazkiye’deki operasyon MİT’in ulaştığı kabiliyet açısından takdire şayan bir operasyondur. Terörist elebaşları artık rahat uyuyamaz” diye konuştu.

Kıymet Sezer
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 03:58 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
İhsan Başbozkurt
İhsan Başbozkurt

MİT, son dönemde yaptığı nokta operasyonlarla operasyonel gücünü dünyaya kanıtladı. Artık teröristler için harekat kabiliyeti kazanmış, yetenekleri pekiştirilmiş ve tamamen yerli istihbarat üreten MİT’ten kaçış yok. 2014 yılında özel operasyon yetkisi alan ve doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlanarak yeniden teşkilatlanan MİT, bünyesindeki özel kuvvetler personeli, başta milli İHA sistemleri olmak üzere güçlendirdiği teknolojik donanımı ile sınır ötesinde teröristlere göz açtırmıyor.

DİĞER CANİLER DE GETİRİLECEK

MİT’in, hiçbir ülkeden destek alınmaksızın milli istihbaratla ve kendi imkanlarıyla yürüttüğü son operasyonu Yeni Şafak’a değerlendiren Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, “MİT’e verilen operasyonel güç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik yapılanmasında kuvvet çarpanı etkisi yaratmıştır. Artık dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’ye zarar vermiş hain terör unsurları rahat hareket edemeyeceklerdir. Reyhanlı canisi Yusuf Nazik nasıl getirildiyse diğer caniler ve hainler de getirilecektir. Lazkiye’deki operasyon MİT’in ulaştığı kabiliyet açısından takdire şayan bir operasyondur. Bu operasyon, Türkiye ile ilgili hain düşünce içerisindeki devletlere verilmiş önemli bir mesajdır” dedi.

GÜVENLİ LİMANLARI KALMADI

Başbozkurt, şu değerlendirmelerde bulundu: “MİT bugün bu operasyonları yüzde 100 milli istihbarat ile yapıyor. Artık Türkiye, büyüt devletlerin yaptığı işleri tek başına yapıyor. Bundan sonra bu tür çok sayıda operasyonlara şahitlik edeceğiz. Terörist elebaşları artık rahat uyuyamaz. Üstelik teröristler için artık güvenli liman yok. Nasıl Reyhanlı canisi Yusuf Nazik, Esed’in adeta kucağından alınıp getirilmişse, artık hiçbir ülke Türkiye’ye zarar veren teröristler için güvenli bir kucak olmayacak. Bu operasyon, aynı zamanda Münbiç’te ve Fırat’ın doğusundaki teröristlere ve onları taşeron olarak kullanan ülkelere, Kandil’deki sözde elebaşlara verilmiş büyük bir mesajdır. Artık teröristler de bunları Türkiye’ye karşı kullananlar da bu büyük devlet karşısında korkmalıdırlar.”

#PKK
#MİT
#İhsan Başbozkurt
6 yıl önce