|

Ekmeğe, suya, ulaşıma zam yok

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin Türkiye’nin en uygun fiyatlarla ekmek ve suyu tükettiğini ve en uygun fiyatlarla toplu ulaşımı kullandığını açıkladı. Başkan Çelik, buna rağmen zam olmayacağını açıkladı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:30 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’de yaşayan herkesi yakından ilgilendiren üç konuda önemli açıklamalar yaptı. Ekmek ve su fiyatlarıyla toplu ulaşım fiyatlarını diğer illerle karşılaştırarak Kayseri’deki fiyatların ve kalitenin ülkenin en iyisi olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, buna rağmen her üç konuyla ilgili de zam yapmama kararı aldıklarını açıkladı.

Su ücretlerine KASKİ Genel Kurulu’nun aldığı kararla 2019 yılı Mayıs ayına kadar zam yapmama ve engellilerin su ücretlerini yüzde 50 oranında indirme kararı aldıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ekmek ve toplu ulaşım ücretlerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

KALİTELİ EKMEK UYGUN FİYAT

Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Kent Ekmek ile en kaliteli ekmeği en uygun fiyata sunduklarını belirten Başkan Çelik, “Kent Ekmek’te 200 gram ekmeği 60 kuruşa veriyoruz. Olağanüstü bir şey olmadığı müddetçe kısa vadede ekmeğe zam yapmayacağız. Otobüs biletlerine zam yapmamak için taşınan yolcu başına özel halk otobüslerine destek veriyoruz. Yılın ilk 10 ayı ile ilgili rakamlara göre 10 ayda toplu ulaşımadan 99,7 milyon TL’lik gelir elde ettik. Buna karşılık halk otobüslerine 132 milyon TL para ödedik” diye konuştu.

#Kayseri
#Mustafa Çelik
5 yıl önce