|

Eğitime kar engeli

Ülke genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Konya, Mersin ve Karaman'da eğitime ara verildi.

Yeni Şafak
17:53 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:19 - 26/12/2016 Pazartesi
AA

Konya'nın 3'ü merkez 22 ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.



Konya'nın Merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ile Ahırlı, Akören, Altınekin, Akşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Ilgın, Karapınar, Kadınhanı, Beyşehir, Çumra, Güneysınır, Sarayönü, Seydişehir, Hadim ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı dolayısıyla 27 Aralık Salı tatil edildiği belirtildi.



İl genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engellilerin yarın idari izinli sayılacağı, özel kreş, gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin de bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.



Karaman

Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların 27 Aralık Salı tatil edildiği belirtildi.



Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.



Mersin


Mersin'in Mut ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edilirken, Gülnar ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi.



Yoğun kar yağışının etkili olduğu Mut ilçesinde yaşam olumsuz etkileniyor. Kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.



Gülnar ilçesinde de yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle taşımalı eğitim gören okullar yarın tatil edildi.



İlçe merkezindeki diğer okullarda ise eğitimin devam edeceği belirtildi.





#Kar Yağışı
#Okul
#Tatil
7 yıl önce