|

Eğitim uçağı düştü

Gaziantep Üniversitesine ait eğitim uçağının Adıyaman'da düşmesi sonucu kursiyer pilot hayatını kaybetti. Adıyaman Valisi Kalkancı, uçağın düşüş nedeninin yapılacak incelemelerin ardından kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Yeni Şafak
09:13 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:24 - 27/06/2018 Çarşamba
AA
Adıyaman’ın Besni ilçesinde eğitim uçağı düştü.
Adıyaman’ın Besni ilçesinde eğitim uçağı düştü.

Gaziantep Üniversitesine ait eğitim uçağının Adıyaman'da düşmesi sonucu kursiyer pilot hayatını kaybetti.

Validen Açıklama

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Besni ilçesinde düşen Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) ait eğitim uçağının enkazında inceleme yapmak üzere Adıyaman Havalimanı'ndan teknik bir ekibin görevlendirildiğini belirtti.

Kalkancı, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Besni ilçesinde GAÜN'e bağlı eğitim uçağının düştüğünü öğrendiklerini söyledi.

Eğitim uçağının staj gören bir öğrenci tarafından kullanıldığını belirten Kalkancı, şunları kaydetti:

  • "Kısa zamanda uçağın enkazına ulaşıldı ve söndürme çalışmaları yapıldı. Uçakta gerekli incelemeleri yapmak üzere Adıyaman Havalimanı'mızdan da teknik bir ekibi oraya yönlendirdik. Bu arada, görgü şahitleri pilotun uçaktan atladığını söylemişlerdi. Bunun üzerine pilotu aramaya başladık. Besni'ye bağlı Köseceli beldemizin yakınlarında pilotumuza ulaştık ama maalesef hayatını kaybetmişti. Tek kişilik bir uçak olduğu için başka pilot ve yolcu bulunmamaktaydı."

Kalkancı, uçağın enkazı ile pilotun cenazesinin bulunduğu nokta arasında yaklaşık 20 kilometre mesafe bulunduğunu vurgulayarak, uçağın düşüş nedeninin yapılacak incelemelerin ardından kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.



#Adıyaman
#Gaziantep Üniversitesi
#Uçak
6 yıl önce