|

Edirne'de yakalanan Yunan askerleri ile ilgili flaş gelişme

Türkiye sınırını geçerek girdikleri askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra geçtiğimiz Cuma günü tutuklanan iki Yunan askerin avukatları, tutuklanmalarına itiraz etmek ve tahliyelerini istemek için adliyeye geldi.

Yeni Şafak
10:51 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:55 - 5/03/2018 Pazartesi
IHA
Sınırı geçen 2 Yunan askeri tutuklanmıştı.
Sınırı geçen 2 Yunan askeri tutuklanmıştı.

Türkiye’nin Yunanistan sınırında bulunan Meriç Nehri civarında yakalanan iki Yunan askeri geçtiğimiz hafta tutuklanarak, Edirne Yüksek Güvenlikli F tipi Cezaevi’ne konuldu. Güvenlik için bir koğuşun boşaltılarak sadece iki Yunan askerin bu koğuşa yerleştirildiği bildirildi.


Tahliyelerini istemek için geldiler


"Askeri casusluğa teşebbüs" ve "askeri yasak bölgeye girmek" suçlarından tutuklanan Teğmen Angelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis’in itiraz sürecini başlatmak üzere Edirne’nin Yunanistan Konsolosluğu tarafından tayin edilen avukatlar Hakan Yalçıntuğ ve Sinem Şandır, Edirne Adliyesine geldi.


Çelişkili ifade veren askerlerin cep telefonları inceleniyor


Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunan askerlerin gözaltı ve savcılıktaki çelişkili ifadeleri nedeniyle soruşturmayı genişletti. Askerler, ilk ifadelerinde mevsim şartları nedeniyle yanlışlıkla geçtiklerini ancak savcılık ifadelerinde karda ayak izlerini takip ederek göçmenleri izlediklerini beyan etti. Öte yandan, gözaltına alındıklarında üzerilerinde bulunan silahlara ve cep telefonlarına el konulurken, cep telefonlarının da detaylı inceleme altına alındığı öğrenildi. Tutuklu Yunan askerlerin cep telefonlarında, gözaltına alındıkları gün çekilen sınır videoları ve fotoğraflarının olduğu belirtildi.


Yunan medyası Edirne’de


  • Türkiye sınırını geçerek girdikleri askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra geçtiğimiz Cuma günü tutuklanan iki Yunan askerinin avukatları, tutuklanmalarına itiraz etmek ve tahliyelerini istemek için adliyeye geldi. Hafta sonu geldikleri öğrenilen bazı Yunan medya kuruluşlarının temsilcileri de gelişmeleri yakından takip ediyor.
#Yunan askerleri
#edirne
6 yıl önce