|

Edirne'de sağanak yağış istinat duvarını yıktı

Edirne'deki sağanak nedeniyle bir sitenin istinat duvarı yıkıldı. Site sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve TREDAŞ ekipleri sevk edildi. Ekipler duvarın çevresinde güvenlik önlemi aldı ve incelemede bulundu.

Yeni Şafak
21:05 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:15 - 7/06/2018 Perşembe
AA
Edirne'de sağanak yağış istinat duvarını yıktı
Edirne'de sağanak yağış istinat duvarını yıktı

Edirne'deki sağanak nedeniyle bir sitenin istinat duvarı yıkıldı.

Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'ndeki Altın Kadeh Sitesi'nin Tabya Sokak tarafındaki yolun yaklaşık 50 metrelik kısmı, sağanak nedeniyle çöktü.

Yolun çökmesinin etkisiyle sitenin istinat duvarı yıkıldı.

Site sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve TREDAŞ ekipleri sevk edildi. Ekipler duvarın çevresinde güvenlik önlemi aldı ve incelemede bulundu.

Sitenin bahçesinde ve bodrum katında biriken suyu pompalar yardımıyla tahliye çalışması sonuç vermedi.

Bahçede biriken suyun tahliye edilebilmesi için sitenin Latife Hanım Sokak kısmındaki duvarı belediye ekiplerince yıkıldı.

"Gereken önlemleri alıyoruz"

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Çakır, yaptığı açıklamada, çok kısa sürede etkili olan yağış nedeniyle kentte olumsuzluk yaşandığını belirterek, "Gereken önlemleri alıyoruz. Bahçedeki istinat duvarının yapılış tarzı ve şekline bakacak arkadaşlar. Hepimize geçmiş olsun." diye konuştu.

Meteoroloji uyarmıştı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bugün 16.30-19.00 saatleri arasında Edirne il merkezi ve kuzey ilçelerinde (Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa) kuvvetli (15-30 Kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlar, yağış nedeniyle meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

#Edirne
#Meteoroloji
6 yıl önce