|

e-Okul VBS girişi nasıl yapılır

e-Okul giriş, okulların açılmasından kısa bir süre sonra yeniden gündem geldi. e-Okul girişi yaparak ders programlarını ve okuldaki değişiklikleri görmek isteyen öğrencilerin tek yapması gereken e-Okul VBS girişi yapmak. e-Okul ile sınav sonuçları, karne notları, devamsızlık gibi bilgiler öğrenilebiliyor. İşte e-okul veli giriş ekranı, şifre işlemleri ve detaylı açıklamalar.

Yeni Şafak
08:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:32 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
2018 e-okul veli bilgilendirme sistemi ile ders programı öğrenme nasıl yapılır?
2018 e-okul veli bilgilendirme sistemi ile ders programı öğrenme nasıl yapılır?

e-Okul girişi yaparak sınav sonuçları, karne notları, devamsızlık gibi bilgilerini sorgulamak isteyen öğrencilerin merak ettiği bilgiler erişime açıldı. 2018 yılında öğrenciler okulla ilgili tüm gelişmeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden takip edebiliyor. Yeni dönemle ilgili merak ettiğiniz ders programı, okuldaki değişiklikler gibi konuları öğrenmek için öğrencilerin tek yapması gereken ise e-Okul VBS girişi yapmak. İşte, e-Okul öğrenci, öğretmen ve yönetim giriş ekranı hakkında bazı detaylar

e-okul giriş nasıl yapılır?

e-Okul sistemi üzerinden öğrencinin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri ve daha birçok bilgi görüntülenebiliyor. Peki e-Okul VBS giriş nasıl yapılıyor?

e-Okul giriş işlemi için ilk olarak resmi internet sitesi olan "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine girilmeli. Adrese girdikten sonra sağ tarafta yer alan 2Veli Bilgilendirme Sistemi bölümündeki istenen bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. Sağ kısımda bulunan "Öğrenci T.C. Kimlik Numarası" ve "Öğrenci Okul Numarası" bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girildikten sonra ikinci aşama ekrana gelecek.

Öğrencinin kimlik bilgileri ve okuluna ilişkin bilgiler sorgulandığı 2018 e-okul ikinci aşamada öğrencinin doğum günü, nüfusa kayıtlı olunan yer, cilt no, aile sıra no ve eğitim görülen şube gibi bilgilerin girilmesi gerekiyor. Bilgiler eksiksiz ve doğru girildikten sonra öğrencinin fotoğrafı da seçilince ekran açılacak.


E-Okul Şifre alma işlemleri neler?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

2018 e-okul ekranda sol menüde görüntülenen Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Yıl Sonu Notları, Diploma Puanı, Davranış Notları, Şube Yazılı Ortalamaları ve Sınav Tarihleri gibi birçok işlem ile öğrencinin eğitimine ilişkin son durum bilgileri öğrenebilirsiniz.



#e-okul
6 yıl önce