|

Duvaklı şehit

Batman’da PKK’nın katlettiği müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın gelin duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şenay öğretmenin arkadaşları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:23 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Şenay öğretmene en zor görev
Şenay öğretmene en zor görev

Batman’ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde defnedildi. Yalçın’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Kaymakamlık bahçesindeki törenin ardından cenaze aracıyla Beylerçelebi Camisi’ne getirildi. Bu sırada öğretmenin ailesi ve arkadaşları tabuta duvak koydu. Yalçın’ın cenazesi, öğleyin İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

500 BİN YIL DAHA BURADAYIZ

Kızının tabutu başında konuşan Sadık Yalçın, Türlerin 5 bin yıldır bu topraklarda olduğunu belirterek, “5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha buradayız Allah’ın izniyle. Kimse bizleri yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk ne mutlu Türküm diyene” dedi. Şehit öğretmenin arkadaşları Aybüke öğretmenin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin amcası Ertuğrul Şahin, ağlayanları uyararak terör örgütünü sevindirmeyeceklerini belirtti.

SINAVDAN ÇIKIP ABLASININ
CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Şehit öğretmenin kardeşi Atıf Yalçın, Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) matematik oturumuna, Çorum’da girdikten sonra cenaze törenine katıldı. Balıkesir’de sınava girmek için başvuran ancak şehit ablasının cenazesi için ailesiyle Osmancık’a gelen Atıf Yalçın’ın, Çorum’da sınava girebilmesi için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla gerekli düzenlemelerin yapıldığı belirtildi. Yakınları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle dün sabah saatlerinde Çorum merkeze giden Yalçın’ın, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda sınava girdiği, bu nedenle Osmancık Kaymakamlığında düzenlenen törene katılamadığı öğrenildi.


Annemiz
gibiydi

Şenay Aybüke Yalçın’ın PKK’lı teröristlerce katledilmesi, öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarını yasa boğdu. Öğrencilerinden Dilek Avcı, şehit öğretmenin kendilerine anne şefkatiyle yaklaştığını ve yakından ilgilendiğini anlattı. Şenay Aybüke Yalçın’dan çok şey öğrendiklerini dile getiren Avcı, “Çok kısa sürede bize çok şeyler öğretti. Terör saldırısına maruz kaldı, mekanı cennet olsun. O bizim sadece müzik öğretmenimiz değildi, bir rehber öğretmen gibi dertlerimize ortak oluyordu. Bir öğretmendi ama annemiz gibiydi, çok iyiydi” ifadelerini kullandı. Firdevs Akın da “Aybüke öğretmenimiz çok iyiydi. Ondan çok şey öğrendik. Örnek alınacak bir öğretmendi. Bize her konuda çok desteğini gördük. Çok üzüldük, keşke böyle olmasaydı” dedi.

Bakanın gözyaşları

Şehit öğretmenin cenaze törenine katılmak için Çorum’a gelen Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Osmancık Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın’ı, “hiçbir değer yargısı olmayan, dış güçlerin maşası, imansız teröristlerin saldırısı sonucu kaybettiklerini” belirterek, “Milli Eğitim ailesi olarak yastayız. Aybüke’nin mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyor, Allah’tan sabır niyaz ediyorum.” dedi. Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: “Aybükelerin anısını ebediyen yaşatacağız. Bugüne kadar Aybüke öğretmenimiz dahil 151 öğretmenimizi şehit verdik ancak Milli Eğitim meşalemiz hiçbir zaman sönmedi, bayrağımız elden düşmedi, yarınlara olan ümidimiz hiç azalmadı."


Adı okuluna verilecek

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi görev yaptığı okula verilecek. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler, Yalçın’ın eşyalarının ve hatıralarının bulunduğu müzik atölyesini ziyaret etti. Kozluk ÇPL Müdürü Mahmut Işık, daha önce şehit öğretmenin adını okula kazandırdığı müzik sınıfına vermeyi planladıklarını belirterek, “Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmelerin ardından şehit Aybüke’nin isminin okula verilmesi kararlaştırıldı.” dedi.


#Şenay Aybüke Yalçın
#İsmet Yılmaz
7 yıl önce