|

Düşen eğitim uçağında 2 kişinin cesedine ulaşıldı

Denizli'de düştüğü sanılan eğitim uçağının enkazının Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulundu. Düşen uçağın enkazında 2 kişinin cesedine ulaşıldığı açıklandı.

Yeni Şafak
08:56 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:32 - 20/11/2018 Salı
AA
Pilot Hamdi Yılmaz ve öğrencisi Merve Altun
Pilot Hamdi Yılmaz ve öğrencisi Merve Altun

Aydın’dan havalandıktan sonra dün öğle saatlerinden buyana Denizli’de aranan eğitim uçağının enkazına Aydın’ın Karacasu ilçesinde ulaşıldı. Bölgeye ulaşan ekipler Pilot Hamdi Yılmaz ve pilot eğitimi alan Merve Altun’un cansız bedenine ulaştı.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Aydın‘daki bir uçuş akademisine ait uçak, dün saat 11.00 sıralarında havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri yetkilileri durumu hemen arama kurtarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Pilot Hamdi Yılmaz ve pilot eğitimi alan Merve Altun’un bulunduğu TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçağı arama çalışmaları Denizli’de 8 ayrı noktada yapılmıştı.



Arama çalışmalarına ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gece görüş özelliği bulunan skorsky tipi bir helikopterde destek vermişti. Aramalar sonucu uçağın enkazına ulaşıldı. Uçağın enkazı Aydın’ın Karacusu bölgesinde ulaşıldı. Bölgeye ulaşan ekipler Pilot Hamdi Yılmaz ve pilot eğitimi alan Merve Altun’un cansız bedenlerine ulaştı.


#Denizli
#eğitim uçağı
#uçak
#denizli valisi
5 yıl önce