|

Dünyayı okuyan kadın

Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Sıra dışı okur” unvanıyla ödüllendirilen 3 çocuk annesi Bedriye Engin, bugüne kadar yaklaşık 3 bin kitap okudu. “Köyünden çıkmadan dünyayı okuyan kadın” olarak bilinen Engin, "Kitapsız hayatım hiç olmadı’’ diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 02:22 - 7/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Harman zamanında bile ayda üç kitap bitiren Bedriye Engin, sadece kitaplarla mutlu olup kitaplarla dinlendiğini söylüyor.
Harman zamanında bile ayda üç kitap bitiren Bedriye Engin, sadece kitaplarla mutlu olup kitaplarla dinlendiğini söylüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce 2013'te “Sıra dışı okur” unvanıyla ödüllendirilen 3 çocuk annesi çiftçi Bedriye Engin, “Köyünden çıkmadan dünyayı okuyan kadın” olarak biliniyor.



SIRADAN BİR KÖYLÜYÜM


Bilecik Gölpazarı ilçesinin Kurşunlu köyünde oturan, ilkokul mezunu 55 yaşındaki Bedriye Engin, bugüne kadar yaklaşık 3 bin kitap okudu. Engin, köyde doğup büyüyüp evlendiğini, hem tarımla hem de hayvancılıkla uğraştığını belirterek kendisini sıradan bir köylü olarak gördüğünü söyledi. Sadece kitaplarla mutlu olduğunu anlatan Engin şunları söyledi: "Bazen de 'Hayvan bakıyorum, tarım yapıyorum. Bana ne İngiltere'nin bilmem ne şatosunun kilerinden, Fransa'nın 19. yüzyılından' diye isyan eder atardım kitabı ama en fazla 2 gün dayanırdım, 2 gün sonra yine başlardım okumaya"



EN AZ 15 KİTAP ALIRIM


Kütüphaneye her gittiğinde en az 10-15 kitap aldığını ve Bilecik Kütüphanesince "En çok kitap okuyan yetişkin" ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Engin, "Proje kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldum ve 2013'te 'Sıra dışı okur' unvanı aldım. Kitapsız hayatım hiç olmadı" dedi.


#Kültür ve Turizm Bakanlığı
#Bilecik
7 yıl önce