|

Dünya Kızılay'ı Türkiye'de toplanacak

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu’nun Avrupa Bölgesi Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:29 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​​Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık
​​Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Kızılay’ın ev sahipliğinde 5-11 Kasım 2017 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek. İstanbul’da yerli ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Dr. Kınık, “Kızılay, 48 yıl aradan sonra Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketi’nin küresel düzeydeki yasal toplantılarına ev sahipliği yapacak. 190 ülkeden bin 500’e yakın misafirimiz olacak. İnsani yardım alanında yapılmasını istediğimiz reformları misafirlerimizle ele alma fırsatı bulacağız” dedi. Dr. Kınık, şöyle devam etti:

53 ÜLKEYİ BARINDIRAN AVRUPA BAŞKANLIĞI

“Dünyanın en çok yardım yapan ülkeleri arasında yer alan Türkiye’nin Kızılay Başkanı olarak, hareketin içinde 150. yılına girmek üzere olan Türk Kızılayı’nın yönetim kurulunun verdiği destekleyici karar ile Eurozone bölgesi dediğimiz Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu’nun 53 ülkeyi barındıran Avrupa Başkanlığı’na adaylığımı bu vesile ile açıklamak isterim. Avrupa Bölge Başkanlığı’nı alan kişi, aynı zamanda Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun Başkan Yardımcısı olacaktır” 

#Kızılay
#Kızılhaç
#İstanbul
6 yıl önce