|

Dolandırıldığını iddia eden kişiden ilginç eylem

Zeytin, peynir ve yağ sattığı kişi tarafından 13 bin 500 lira dolandırıldığını iddia eden esnaf, kendisini dolandırdığını iddia ettiği kişinin büyütülmüş kimlik fotokopisi ile üzerinde "Hakkımı helal etmiyorum" yazılı afiş astığı kamyonetiyle, sokakları gezip megafonla duyuruda bulundu. Polis tarafından esnafa, "Çevreyi rahatsız etmek", "İzinsiz yazı, resim asmak" ve "Aracın muayenesinin bulunmaması" gibi nedenlerden toplam 556 lira para cezası verildi.

Yeni Şafak
10:03 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 18/04/2018 Çarşamba
AA
Kendisini dolandırdığını iddia ettiği şahsı sokaklarda megafonla afişe ediyor...
Kendisini dolandırdığını iddia ettiği şahsı sokaklarda megafonla afişe ediyor...

Adana'da 13 bin 500 lira tutarında zeytin, peynir ve yağ sattığı kişi tarafından dolandırıldığını ileri süren esnaf, kendisini dolandırdığını iddia ettiği kişiyi cezalandırmak için ilginç bir yönteme başvurdu.

Zeytin, peynir ve yağ ticareti yapan 54 yaşındaki Osman Aslan, kendisini dolandırdığını iddia ettiği kişinin büyütülmüş kimlik fotokopisinin yanı sıra üzerinde "Hakkımı helal etmiyorum" yazılı afiş astığı aracıyla sokak sokak gezerek anons yaptı.

Aslan, iki yıl önce 13 bin 500 liralık satış yaptığı M.K. tarafından dolandırıldığını iddia etti. Alacaklı olduğu kişiye ulaşamadığını öne süren Aslan, M.K'nin büyük boyuttaki kimlik fotokopisini ve çeşitli afişler yapıştırdığı 01 DJ 608 plakalı kamyonetiyle merkez Yüreğir ilçesinde tur attı.

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşılan Aslan, polis tarafından Köprübaşı Polis Merkezi'ne çağırıldı.

Burada yapılan incelemenin ardından Aslan'a "Çevreyi rahatsız etmek", "İzinsiz yazı, resim asmak" ve "Aracın muayenesinin bulunmaması" gibi nedenlerle toplam 556 lira para cezası kesildi.

Bu arada, Aslan'ın kendisini dolandırdığını iddia ettiği M.K. hakkında şikayetçi olmadığı öğrenildi.


Aslan yaptığı açıklamada, M.K. ile aralarındaki ticarete ilişkin resmi belgenin bulunmadığını ancak şahitlerinin olduğunu öne sürdü.

Durumunu anlatmak için bu yola başvurduğunu belirten Aslan, şunları söyledi:

"Benden ürünleri alırken bir gün sonra parasını vereceğini söyledi. Ancak, aradan iki yıl geçmesine rağmen paramı vermedi. Ben de yaşadığı mahalleye giderek megafonla durumumu anlattım. Daha sonra polisler beni arayıp karakola çağırdı. Gittiğimde bana çeşitli nedenlerden cezalar kesildi."



#Adana
#Megafon
6 yıl önce