|

Doğu Anadolu'da kar yağışı ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Erzurum ve Erzincan çevrelerinde öğlen saatlerinden itibaren yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülüyor. Hakkari'de ise lapa lapa kar yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.

Yeni Şafak
11:23 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 20/11/2017 Pazartesi
AA
Meteorolojiden bazı illere kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden bazı illere kar yağışı uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum
ve
Erzincan
çevrelerinde öğlen saatlerinden itibaren yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülürken, yağışların akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkili olması bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyden yer yer 30 ila 50 kilometre hızla eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Ardahan'da 1, Tunceli'de 2, Ağrı ve Kars'ta 3, Erzincan ve Iğdır'da 5 derece kaydedildi.

Gün içinde ise en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 12, Erzincan'da 11, Tunceli'de 10, Kars'ta 9, Ağrı'da 8, Ardahan ve Erzurum'da da 7 derece olması bekleniyor.

Hakkari'de lapa lapa kar yağdı

Hakkari'de lapa lapa kar yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.

Akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezi beyaza bürünürken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise aldıkları şemsiyelerle kendilerini korumaya çalıştı.

Bir taraftan sis, diğer taraftan kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde hayat adeta durma noktasına geldi.

Hakkari'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu belirtildi. Yoldan geçen vatandaşlar ise "Kar berekettir" diyerek, yağışların sevincini yaşadıklarını ifade etti.



#Kar
#Erzurum
#Erzincan
#Hakkari
6 yıl önce