|

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'tamamen çekildiler' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG'nin Münbiç'ten tamamen çekildiği haberleri üzerine "PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
10:46 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:10 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı

Reuters haber ajansının haberine göre, Suriye'nin Münbiç kasabasında terör örgütü YPG militanlarının dün itibariyle Münbiç'ten çıktığını açıkladı. Haberin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, PYD/YPG'nin tamamen çekildiği haberlerinin abartılığı olduğu, sürecin devam ettiği, kontrol noktalarından çekilmelerinden sürdüğü ifade edildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, PYD'YPG'nin tamamen çekildiği haberlerinin abartılığı olduğu, sürecin devam ettiği, kontrol noktalarından çekilmelerinden sürdüğü ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan "PYD/YPG´nin Münbiç'ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Münbiçten bu aşamada PYD/ YPG´nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır." açıklaması yapıldı.

Türkiye ve ABD aylar süren uzlaşmazlıktan sonra geçen ay Münbiç konusunda bir anlaşmaya vardılar. Buna göre terör örgütü YPG Münbiç'ten çekilecek, Türk ve Amerikan askerleri kasabada ve çevresinde güvenlik ve istikrarı birlikte tesis edecekler.

Haziran ayında ABD ile Türkiye anlaşma sağlamış, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de mevkidaşı Mike Pompeo Münbiç konusunda mutabakata varılan anlaşmaya dair, YPG'den ağır silahların alınacağı, 6 ay gibi bir sürenin söz konusu olduğu yönünde açıklamada bulunmuştu.

#Dışişleri Bakanlığı
#Suriye
#Münbiç
6 yıl önce