|

Dış temsilciliklerde FETÖ teyakkuzu

Türkiye, FETÖ terör örgütünün halen güçlü olduğu ülkelerde teyakkuzu arttırdı. Dışişleri Bakanlığı örgütün güçlü olduğu ülkelerde yoğun diplomasi yürütmesi için 18 yeni büyükelçi atadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2018 Sunday
Güncelleme: 03:19 - 18/02/2018 Sunday
Yeni Şafak
Türkiye, FETÖ’yü tüm kurumlardan temizlemek için çalışma başlattı.
Türkiye, FETÖ’yü tüm kurumlardan temizlemek için çalışma başlattı.

Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türk bürokrasisinden siyasetine, eğitiminden diplomasisine kadar birçok alanda FETÖ’yü tüm kurumlardan temizlemek için çalışma başlattı. Ülke içindeki temizlik çalışmaları büyük oranda başarıya ulaşmış olsa da, birçok ülkede hala FETÖ'cüler rahat bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞIYORLAR

Neredeyse bütün ülkelerde kurduğu okullar üzerinden örgütlenerek bu ülkelerin her alanına nüfuz eden FETÖ unsurları, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’den kaçarak yine bu ülkelere sığındılar. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurtdışında Türkiye aleyhtarı lobi faaliyetlerini yürütmeye başladılar. FETÖ üyeleri bir taraftan sığındıkları ülkelerde medya, sosyal medya ve

çeşitli programlar aracılığıyla Türkiye aleyhine propaganda yaparken diğer taraftan kaçtıkları ülkelerin içindeki örgüt üyeleri üzerinden baskı yaparak oturma izni almaya çalışıyor

veya Türkiye’ye iade edilmemek için çalışma yürütüyor.

18 BÜYÜKELÇİ ATANDI

Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra dış temsilciliklerinde yeni bir dönem başlattı. Özellikle dış bağlantıları yönüyle etkili olan FETÖ terör örgütüne karşı diplomasi alanında birtakım tedbirler alındı. Bu kapsamda ülkelerle FETÖ konusunda yoğun diplomasi yürütmesi için 17 büyükelçiyi merkeze çekerken 18 yeni büyükelçiyi de atadı.

  • İsveç 15 ilticayı kabul etti
  • 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dünyanın 4 bir yanına kaçan FETÖ üyelerinin iltica talebinde bulunduğu ülkelerden İsveç, başvuruda bulunan 183 FETÖ’cünün iltica talebini karara bağladı. İsveç devlet radyosu SR’nin haberine göre FETÖ bağlantılı bu kişilerden 168’ine ret yanıtı verildi, 15’inin talebi ise kabul edildi. Göçmen Dairesi Yardımcı Hukuk Şefi Carl Bexelius konuyla ilgili, “Gülen sempatizanı olunsa da Türkiye’ye dönmesinde sakınca görmüyoruz fakat hapse girme riski büyükse o zaman ilticasını kabul ediyoruz” diye konuştu.

#FETÖ
#Dışişleri bakanlığı
6 years ago