|

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. DGS, ÖSYM tarafından bu yıl 81 ilde düzenlenmişti. Adaylar DGS sonuçları açıklandığında, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sitesinden öğrenebilecek.

Yeni Şafak
13:04 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:36 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
DGS, 21 Temmuz'da 81 ilde düzenlenmişti.
DGS, 21 Temmuz'da 81 ilde düzenlenmişti.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) bu yıl 81 ilde 21 Temmuz'da düzenlenmişti. DGS'ye giren öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

2018 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları, 16 Ağustos Perşembe günü açıklanacak. Sonuçlar sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

Adaylar sonuçları, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "
" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

DGS'ye 388 bin 215 aday başvurmuştu. Sınavda adaylara 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere toplam 120 soru için 150 dakika süre verilmişti.

DGS tercihlerinin alınması

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklar. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-3’ün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecek. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacak.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasını göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.

Tercih bildirim işlemi gerçekleþtirildikten sonra "Tercih Süresi" içerisinde
internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerde değişiklik /iptal talep eden dilekçeler Merkezimizce işleme alınmayacaktır.
#DGS
#ÖSYM
6 yıl önce