|

Derdini anlatamayınca drone'la görüntüledi

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahalle Muhtarı okul önündeki trafik yoğunluğunu resmi yazı ile anlatamayınca durumu havadan görüntüledi.

Yeni Şafak
12:49 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 13:59 - 17/11/2017 Cuma
IHA
Derdini resmi yazıyla anlatamayan muhtar drone ile görüntüledi.
Derdini resmi yazıyla anlatamayan muhtar drone ile görüntüledi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar, mahallesindeki Denizli Ticaret Borsası İlk ve Ortaokulunun çıkış saatlerinde trafik polisi istedi. Muhtar, bir yıllık yazışmalarının ardından talebine cevap bulamayınca ilginç bir yöntem denedi. Mahalle Muhtarı Serkan Kar, trafik yoğunluğunu anlatmak için okul çıkış saatlerini havadan görüntüleyip İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve ildeki ilgili kurumlara iadeli postayla gönderdi.

40 dakikalık görüntüyü Pamukkale Kaymakamlığına da veren Kar, üst ve alt geçit yapımına da uygun olmayan yola, son çare olarak trafik polisinin öğlen ve akşam okul çıkış saatlerinde görevlendirilmesini istediğini belirtti.

Kar, "Mahallemde yaklaşık 15 bin nüfus var, bu nüfusumuzun kullandığı bir tane okulumuz var. İlk ve ortaokul olarak 2 bin 600 öğrencimiz ve 200 yakın öğretmenimiz ve okul idaresi yer almakta. Okulumuz ikili öğretimde sabahçı ve öğleci grup oluştuğu için, trafikte okul çıkışlarında velilerimiz çocukları ezilmesin, çarpılmasın diye kendileri getirip götürüyor. İşlek bir cadde olduğu için, yaklaşık 1 yıldır ben trafik polisi istiyorum. Valiliğimize kaymakamlığımıza, İçişleri Bakanlığımıza, muhtar bilgi sisteminden, BİMER’den, CİMER’den, ne var ne yoksa bütün kurum ve kuruluşlara bilgilerimi verdim, dilekçeleri gönderdim. Ama bir türlü çare bulamadık. Akşam ve öğle saatlerinde yoğun trafik oluyor" dedi.


"Kaymakamlığımız ilgileniyor"


Yolun alt ve üst geçit için uygun olmadığının tespit edildiğini dile getiren Kar, "Valilik tarafından il trafik komisyonumuz üst geçit olmayacağını, ayaklarının sığamayacağını söylediler. Alt geçit de yapılamıyor. Dar bir yol olduğu için, başka çözüm olmayacağını söylediler. Ben de trafik polislerimizden, akşamları ve öğlenleri bir ekip oradaki trafiği rahatlatmasını istiyorum. Saat 13.00 ile 13.20 arası ve akşamları 18.00 ile 18.20 arası toplamda 40 dakikalık yardım istedim. Şuana kadar herhangi bir çalışma yok. Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın, Emniyet Müdürlüğümüze yazısı var ama uygulama yok. Teknoloji çağındayız, reklam çekimi gördüm. Yazıyla ifade edemediğimi görsel ile anlatabilirim dedim. Çocukların arabaların arasından nasıl geçtiğini, ışık yanarken kimsenin kimseyi dinlemediğini, gösterebilmek için böyle bir fikir oluştu. Drone'daki görüntüleri de İçişleri Bakanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Valiliğimize, Kaymakamlığımıza ilettim onlarda da aynı görüntüler var. Şuanda Kaymakamlığımız ilgileniyor. 40 dakikalık görüntüler, yazışmalarımızı hepsini kaymakamlığa teslim ediyorum" ifadesini kullandı.
#Denizli
#Pamukkale
6 yıl önce