|

Denizli Valiliği'nden oğlunun tutuklanmasını isteyen babayla ilgili açıklama

Denizli Valiliği, "Tedavisi sonrası taburcu olan hasta, AMATEM Polikliniği tarafından takiplidir ve tedavisi sürdürülmektedir. En son 10 Ekim'de AMATEM Polikliniğine başvuran hastanın gerekli tetkiklerinin yapıldığı ve reçetesinin düzenlendiği bildirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
21:17 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:05 - 12/10/2017 Perşembe
AA
Denizli Valiliği'nden oğlunun tutuklanmasını isteyen babayla ilgili açıklama
Denizli Valiliği'nden oğlunun tutuklanmasını isteyen babayla ilgili açıklama

Denizli Valiliği, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) yatışı yapılan hastanın tedavisi sonrası taburcu olduğunu, AMATEM Polikliniği tarafından takip ve tedavisinin sürdürüldüğünü bildirdi.

Halk Toplantılarında oğlununun tutuklanmasını isteyen baba ile ilgili valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında çıkan "babanın, oğlunun tutuklanmasını istediği" yönündeki haberler üzerine açıklama yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde paketlendiği ve satışının yapıldığı yönünde bilgiler alınan Zeytinköy Mahallesi'ndeki evin civarında 22 Şubat 2015'te tertibat alındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

  • "Saat 20.40 sıralarında ikametten çıkan yaşları küçük F.B. ve M.G. isimli şahıslardan M.G'nin üzerinden 41 fişek halinde 7,5 gram eroin maddesi ele geçirilmiş, şahısların yanına gelen ve bahse konu ikamette oturan R.Ç. isimli şahıs yakalanmış, yapılan aramada ikamette bulunan M.Ç'nin üzerinden 1 fişek halince 2 gram esrar maddesi, yaşı küçük Muhammed G'nin üzerinden 4 fişek halinde 0,62 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir. Yaşları küçük M.G. ve Muhammed G, Çocuk Şube Müdürlüğünce Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak suçundan 23 Şubat 2015'te sevk edildikleri Cumhuriyet Başsavcılığınca serberst kalmışlardır. F.B. bilgisi alındıktan sonra salıverilmiş, şüpheliler M.Ç. ve R.Ç, haklarında hazırlanan Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan 23 Şubat 2015'te sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır."

Halk Toplantılarında babası tarafından ihbar edilen 19 yaşındaki Muhammed G'nin Denizli Devlet Hastanesi Denetimli Serbestlik Polikliniği tarafından takip edildiğinin altı çizilen açıklamada, "Muhammed G, 6-12 Nisan 2017 tarihleri arasında Opioide bağlı bağımlılık sendromu tanısı ile Denizli Devlet Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) yatışı yapılmıştır. Tedavisi sonrası taburcu olan hasta, AMATEM Polikliniği tarafından takiplidir ve tedavisi sürdürülmektedir. En son 10 Ekim'de AMATEM Polikliniğine başvuran hastanın gerekli tetkiklerinin yapıldığı ve reçetesinin düzenlendiği bildirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Denizli Valiliğince her ayın ikinci salı günü vatandaşların sorunlarını doğrudan dile getirebilmeleri için düzenlenen "Halk Toplantısı"nda dün Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan toplantıda baba A.G, oğlunun uyuşturucu kullandığını ve sattığını belirterek, "Aile olarak bu durumdan rahatsızız. Sizden yardım istiyorum. Uyuşturucu satışı yapan oğlumu tutuklayın." demişti.

#Madde
7 yıl önce