|

Denizi olmayan Manisa’da gelini kayıkla aldı

Manisa’da bir damat, gelini babasının evinden 4 tekerlekli, halat yardımıyla çekilerek hareket ettirilebilen kayıkla aldı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinde karadan yürüttüğü gemilerden esinlenerek tasarladığı kayıkla müstakbel eşini alan damat, halatla çektiği kayıkla hayat arkadaşına şehir turu yaptırdı.

Yeni Şafak
22:33 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:50 - 16/07/2018 Pazartesi
AA
Manisa'da evlenen çift, gelin arabası olarak kayık tercih etti.
Manisa'da evlenen çift, gelin arabası olarak kayık tercih etti.

Manisa’da damat, gelini babasının evinden araba yerine tekerlek takılarak karadan yürütülen balıkçı teknesi ile aldı. Yunusemre ilçesinde evlenen Damla Doğrul ile Kemal İnser çifti, gelin arabası olarak tekneyi tercih etti.



Gelin arabaları tekne oldu

Ayni Ali Mahallesi'ndeki evinin önünden gelin arabası yerine balıkçı teknesine binen Damat Kemal İnser, yakınlarının teknenin halatını çekmesiyle ilerleyerek gelin evine gitti. Baba evinden gelini alan damat İnser, buradaki törenin ardından teknenin halatını çekerek gelini evine götürdü. Bu sırada çevredeki vatandaşlar damat ve gelini ilgiyle izledi.

Tekneyi, gelin arabası olarak düzenleyen damadın babası Halil İnser, Manisa'nın şehzadeler şehri olduğunu, Fatih Sultan Mehmet'in bu kentte yetiştiğini ve 1453'te İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürüttüğünü, kendisinin de bundan ilham aldığını söyledi.


"Karadan bir kayık yürütelim dedik"

Gelin arabasını hazırlarken arkadaşlarından destek aldığını belirten İnser, "Fatih'in burada yetişmesine istinaden biz de onu canlandıralım, karadan bir kayık yürütelim dedik. Sağolsun eş dost sayesinde bunu gerçekleştirmeye çalıştık." ifadesini kullandı.

Damat Kemal İnser ise "gelin arabası" için babasına teşekkür ederek, "Biz sürprizlerle dolu bir aileyiz. Eşim de bu şekilde kendisini almaya geldiğimizi görünce şaşırdı. Güzel bir anı oldu bizim için." diye konuştu.

Gelin Damla Doğrul da sürprizin kendisini şaşırttığını ifade etti.

#gelin arabası
#Manisa
#tekne
#kayık
#düğün
6 yıl önce