|

Dekansız fakülte kalmasın

61 üniversitenin 452 fakültesinin 15 Temmuz’dan beri dekansız yönetildiği ortaya çıkınca YÖK ilgili üniversiteleri uyardı. Bu durumun eğitim sisteminin görünümünü olumsuz etkilediği belirtilen uyarıda, dekan atamalarının ay sonuna kadar yapılması istendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:28 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye genelindeki 61 üniversitenin 452 fakültesine dekan atanmadığının ortaya çıkması üzerine YÖK, üniversiteleri uyardı.
Türkiye genelindeki 61 üniversitenin 452 fakültesine dekan atanmadığının ortaya çıkması üzerine YÖK, üniversiteleri uyardı.

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Türkiye genelindeki 61 üniversitenin 452 fakültesine dekan atanmadığının ortaya çıkması üzerine YÖK, üniversiteleri uyardı.

15 TEMMUZ’DA TOPLU İSTİFA

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında üniversitelerdeki tüm dekanlar, OHAL sürecinde üniversite yönetimlerini rahatlatmak amacıyla istifalarını sunmuşlardı. Daha sonra rektörlerin yeni dekan teklifleri YÖK’e iletmesiyle üniversitelerde hızlı bir şekilde normalleşme sürecine geçilmişti. Ancak bu süreçte bazı üniversitelerin fakültelerine halen dekan atamadığı, vekaleten görevlendirme yapıldığı ortaya çıktı.

31 AĞUSTOS SON GÜN

Söz konusu süreçte bugüne kadar 39 üniversitenin 303 fakültesine asaleten dekan atanmazken, 22 üniversitenin ise sadece bir fakültesine asaleten dekan atandığı, 149 fakültesine ise vekaleten görevlendirme yapıldığı görüldü. Bununla ilgili olarak YÖK, 2 yıl geçmesine rağmen fakültelerine dekan atamayan üniversite yönetimlerine yazı göndererek uyardı. Yazıda, bu durum için “Yurt içinde ve yurt dışında Türk yükseköğretim sisteminin görünümünü olumsuz etkilemekte ve yükseköğretim sistemimize ilişkin olumsuz algıya yol açmaktadır” denildi. Ayrıca YÖK, üniversitelere 31 Ağustos tarihine kadar asaleten atanacak isim tekliflerini bildirilmesini istedi.

#YÖK
#Üniversite
6 yıl önce