|

DEAŞ'la mı çalışıyorsun

Vize işlemlerini durdurarak Ankara-Washington arasında büyük krize neden olan ABD Büyükelçisi Bass, Trump’ın “DEAŞ’ı Obama kurdu” iddiasını itiraf etti. Bass, "Türkiye'de 9 aydır kayda değer bir DEAŞ saldırısı yaşanmaması hükümetimizin yakın işbirliğinden kaynaklanıyor” diyerek aba altından sopa gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:25 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Büyükelçisi Bass gider ayak tehdit etti
ABD Büyükelçisi Bass gider ayak tehdit etti

ABD-Türkiye ilişkilerinin gerilmesinin baş aktörü olarak görülen ve son günlerde yaptığı skandal hareket ve açıklamalarla gündemden düşmeyen ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Ankara’da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yapan Bass’ın açıklamaları “DEAŞ’ın ABD tarafından yönetildiği” iddialarını tekrar gündeme getirdi. Bass, açıklamalarıyla ABD-DEAŞ ortaklığını gözler önüne serdi.

9 AYDIR SALDIRI YOKMUŞ!

John Bass giderayak Trump’ın “DEAŞ’ı Obama kurdu. Ve şunu da söylemeliyim, yardımcılığını da ezik Hillary Clinton yaptı” açıklamasını teyit etti. Bass, kamuoyu farkında olmasa da Türkiye-ABD işbirliğinin sürdüğünü ifade ederken DEAŞ’ın son 9 aydır Türkiye’de kayda değer bir eylem gerçekleştirmemesinin, Türkiye-ABD işbirliğinin bir sonucu olduğunu söyledi.

GAR SALDIRISINI HATIRLATTI

Bass, şunları söyledi: “Türkiye, son 9 buçuk aydır kayda değer bir DEAŞ saldırısı yaşamadı. Bu, DEAŞ’ın Türkiye’de saldırı düzenlemekten vazgeçmesinden kaynaklanmıyor, DEAŞ, şu anda Türkiye’ye saldırı gerçekleştiremiyor. 2 yıl önceki dün yıldönümü olan Ankara’daki trajik saldırıyı (Gar saldırısı) hatırlıyoruz. DEAŞ’ın son dönemde bu ölçüde bir saldırı gerçekleştirememesi, hükümetlerimizin bu konuda yoğun işbirliğinden kaynaklanıyor.”

DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

“Türk istihbarat yetkilileri ve yargı yetkilileri ile ABD’li yetkililerin birlikte sürdürdüğü çabalar sonucunda hem Türkiye, hem Avrupa hem de ABD halkı daha güvende. Bu, Türkiye’nin özellikle Suriye’deki çatışmalar dolayısıyla halen güvenlik sınamalarıyla karşı karşıya olmadığı anlamına gelmiyor. ABD, bu sınamaların farkındadır, bu konuda Türk hükümetinin çabalarını desteklemeyi sürdüreceğiz.”

SON SALDIRI 1 OCAK’TAYDI

Barack Obama görevini 20 Ocak’ta Donald Trump’a devretti. 1 Ocak’ta DEAŞ Türkiye’de Reina saldırısını gerçekleştirdi. Bu saldırı DEAŞ’ın Türkiye’deki son saldırısı oldu. DEAŞ o tarihten sonra Türkiye’ye saldıramadı, saldırı hazırlığındaki teröristler de yakalandı.

EN AĞIR DARBE FIRAT KALKANI

DEAŞ’a Fırat Kalkanı ile de ağır bir darbe vuruldu. 24 Ağustos 2016'da başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda DEAŞ başta olmak üzere terör tehdidini bertaraf edildi. DEAŞ’ın son 9 aydan beri Türkiye’de saldırı gerçekleştirememesinin sebebi olarak Fırat Kalkanı en büyük caydırıcı etken olarak görülüyor.

4 GÜN ÖNCE DE SÖYLEDİ

ABD’nin Afganistan’a büyükelçi olarak atadığı Türkiye Büyükelçisi John Bass, görev süresinin dolması öncesinde İstanbul’da bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunmuştu. Bass,”DEAŞ’ın son 9 ayda Türkiye’de hiçbir saldırı yapmamış olması, aramızdaki işbirliğinin güçlü bir kanıtı. Bu, yapmayı istemedikleri için değil yapamadıkları için böyle oldu” ifadesini kullanmıştı. 

#ABD
#Türkiye
#John Bass
7 yıl önce