|

Cumhur ittifakının oyu yüzde 60

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, cumhur ittifakının yüzde 60 oy alacağını söyledi. Seçim mesajlarını Şırnak’tan veren Özhaseki, bölgede halkın artık güvenle sandığa gideceğini belirterek, HDP’nin yüzde 10 barajını geçemeyeceği tahmininde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:26 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Şırnak Kadın Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Şırnak Kadın Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 Haziran seçimleri için mesajlarını Şırnak’tan verdi. Hendek terörü sonrasında yeniden inşa çalışmalarını yerinde inceleyen Özhaseki, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP ile kurdukları cumhur ittifakının seçimden zaferle çıkacağını vurgulayan Özhaseki, bu ittifakın yüzde 60 oy alacağını söyledi. Özhaseki, HDP’nin yüzde 10 barajı altında kalacağı tahmininde bulunarak, “Yaptığımız araştırmalara göre 1 Kasım seçimleri ile 16 Nisan referandumu arasında oylarımız bu bölgede yüzde 119-459 arttı. Bu seçimde herkes bir kere daha görecek ki aynı oranlarda oylarımız artacak” diye konuştu.

DEVLETİN GÜCÜNÜ ARTIK BİLİYORLAR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki halkın artık güvenle sandığa gideceğini söyleyen Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

“Bana göre hiç tehdit kalmadı. 7 Haziran seçimlerinde dehşet bir tehdit vardı. İnsanlar PKK’dan korkuyorlardı. Şu anda vatandaşlarımız devletin gücünü biliyorlar, artık korkmuyorlar. Haziran seçimlerinde tam 2 bin 350 sandıkta yüzde 100 HDP çıktı. Ama 1 Kasım seçimlerinde biraz tedbir alındı. 235 sandıkta yüzde 100 HDP’ye oy çıktı. Yüzde 10’unda da geriye kalan sandıklarda oylar değişmeye başladı.”

HDP İÇİN ÜST AKIL DEVREYE GİRMİŞTİ

Özhaseki, o dönemde HDP için üst aklın devreye girdiğini belirterek, “O akıl bunlara şöyle dedi; ‘Siz burada gidin çukurları kazın, şiddeti artırın vs. Zaten yüzde 10 barajını aşacaksınız. AK Parti iktidardan düşecek. Koalisyon görüşmelerine mahkum olacak. O sırada siz oldu bittiye getirirsiniz.’ O yüzden televizyonlarda saz çalındı, türkü söylendi. Çiçek çocuk muamelesi yapıldı” dedi.

#Mehmet Özhaseki
#Cumhur İttifakı
#Erken Seçim
6 yıl önce