|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Osmanlı tokadı yemedikleri açık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bölgedeki kritik gelişimlere değinen Erdoğan, "Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz" dedi. ABD'yi de sert ifadelerle eleştiren Erdoğan "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır" dedi.

Yeni Şafak
11:38 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 17:02 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ülkemizin sınırları boyunca büyük bir mücadele verdiği bir dönemde sizlere hep birlikte çok önemli görevler düşüyor. TBMM sıradan bir kurum değildir. 15 Temmuz'da darbecilerin karşısına dikilmiş bir Meclis'tir. Bugün de öncü ve örnek bir duruş sergileyen gazi Meclisimizin tüm üyelerine milletin adına teşekkür ediyorum. TBMM 16 Nisan halk oylaması ile kabul edilen yönetim sistemi değişikliği konusundaki dirayetli tutumu ile önceliğinin millet olduğunu göstererek ayrıca bir takdiri hak etmiştir.

Kıbrıs ve Ege mesajı

Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz.


"NATO eşittir, ABD değildir"

Tahammül edemeyenler bizden teröristlere teslim olmamızı istiyorlar. Bu nasıl NATO üyeliği. Biz NATO'da berabersek, NATO'nun maddeleri, hükümleri neyse Türkiye ne kadar uyuyorsa Amerika'nın da o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak, NATO eşittir, ABD değildir. Tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Hepimiz aynı şekilde uymak durumundayız. Sen kalkar da YPG'yi, PYD'yi bize göre terör örgütü değildir diyorsan, NATO'da müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa, NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir. Ne derlerse desinler, güvenlikten sorumlu temsilcileri geldi, Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Hakka hukuka uygun şekilde yürümezse bunun adı ortak veya müttefiklik veya model ortaklık olmaz.

Amerika'ya Osmanlı tokadı mesajı

Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye'yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler.



ABD’li generalin teröristlerle şovu

  • Terör örgütü YPG/PYD'nin kontrolünde bulunan Menbiç'i, belli başlı bazı yabancı basın ajansları ve gazeteciler ile birlikte Menbiç'e giden ABD'li general Funk, Amerikan askerlerinin bölgeden ayrılmayacağını söylemişti. Namluları Türkiye'ye dönmüş ABD askeri araçlarının fotoğraflarını çeken ABD basını, haberi "
    Türkiye ile ABD'nin çatışma ihtimali olan bölge
    " ifadeleriyle servis etmişti. Türkiye, Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nı Menbiç'e uzatacağı sinyalini vermiş ve ABD'yi Menbiç'teki askeri gücünü çekmesi konusunda uyarmıştı.

İnlerine gömeceğiz

Dün çukur eylemlerinde ve Fırat Kalkanı'nda destan yazan kahramanlarımız bugün de Zeytin Dalı Harekatı'nda tüm insanlığa ibret olacak yiğitliklere imza atıyor. Rabbim düşmanlarımıza fırsat vermesin bizim teröristlerin üstesinden geleceğimize ve hepsini sinsice sakladıkları inlerine gömeceğimize inancımız tamdır.

CHP'ye eleştiriler

PYD bir terör örgütüdür, DHKP-C bir terör örgütüdür diyememektedir Bay Kemal. Siyasi ahlakın varsa açıkça dersin ki bunlar birer terör örgütüdür.

Bunlar camilerimizi ahırlara çevirenler değil mi? CHP'nin mazisi bu. İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım sadece sur içine kaç tane cami yıktıklarını biliyorum.


#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce