|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur ittifakında bir sıkıntı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı "İttifak beklentimiz kalmamıştır" açıklamasına grup kürsüsünden yanıt verdi. Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem yerel seçimlerde 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz" ifadesini kullandı. Grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Cumhur ittifakının devamından yanayız" dedi.

Yeni Şafak
13:14 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 13:42 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Grup Toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

MHP Lideri Bahçeli'nin "Herhangi bir ittifak arayışımız artık kalmamıştır. Kendi yolumuz kendimiz çizeceğiz" açıklamasına yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

  • "Türkiye siyasi işbirlikleri hususunda yeni bir döneme girdi. Bu işbirliği zemininin çok önemli katkısı olmuştur. MHP ile yeni yönetimin hayata geçirilmesi sürecinde son olarak 24 Haziran'da çok verimli bir ittifak sergiledik. Cumhur İttifakı adını verdiğimiz bu zemini hazırlayan milletimizdir. Milletimizin sesine kulak verdik ve samimi bir dayanışma içinde olduk. Yeni yönetim sisteminin inşası gibi temel konularda ittifak içinde olmak, iki partinin aynı çizgiyi takip etmesi beklenmiyor. AK Parti ve MHP iki ayrı partidir. Farklı düşündüğümüz konularda kendi yolumuzu takip ederiz.

"Yapıcı bir dil ile ifade etmeye çalıştık"

MHP ile kimi hususlarda farklı düşündüğümüz görülüyor. Cumhur İttifakına verdiğimiz önem üzerine bu farklılıklara yapıcı bir dil ile ifade etmeye çalıştık. Kimseye kişisel olarak saygısızlık etmeyi aklımızdan geçirmeyiz. Esasen bizim siyaset tarzımızda böyle bir üslubun yeri yoktur.

"Herkes kendi yoluna"

Ülkeyi ve milleti sevmek çocuklarımızı buna uygun bilgi, beceriyle donatmakla olur.

  • Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem yerel seçimlerde 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz.

Ülkemiz, milletimiz, partimiz için hayati gelişmelerin olacağı bir dönem olacak.

  • Grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Cumhur ittifakının devamından yanayız. Leke gelsin istemeyiz. Cumhur ittifakında bir sıkıntı yok, yerel seçimlerde herkes kendi adayıyla devam edecek. Bahçeli ile görüşme şuan gündemde yok ama olmaması için bir neden de yok" dedi.
#Recep Tayyip Erdoğan
#MHP
#AK Parti
#İttifak
5 yıl önce