|

'Çocuk istismarına karşı komisyon kuruldu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu 5 saat sürdükten sonra sona erdi. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, çocuk istismarına karşı komisyon kurulduğunu belirterek "6 Bakandan oluşan komisyon kuruldu. Amaç çocukların daha etkin korunması olacaktır. Her türlü ahlaksızlığa karşı, her türlü saldırıya karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Öncelikle de hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve devlet kurumlarının başta gelen vazifesidir." dedi.

Yeni Şafak
20:10 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:31 - 19/02/2018 Pazartesi
AA
Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısında konuştu.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısında konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı 5 saat sürdü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklamasında konuştu.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

6 Bakandan oluşan komisyon kuruldu. Amaç çocukların daha etkin korunması olacaktır. Her türlü ahlaksızlığa karşı, her türlü saldırıya karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Öncelikle de hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve devlet kurumlarının başta gelen vazifesidir.

Bin 651 terörist etkisiz hale getirildi

(Zeytin Dalı Harekatı) Bugün saat 13.00 itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 651'dir. Bölgedeki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele kararlı şekilde devam edecektir.


Suriye rejimin Afrin'e gireceği iddiaları

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye rejimine bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber geçtiyse de bu haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur. Böyle bir adımın Türkiye, Suriye ve bölge için önemli sonuçları olacaktır. Suriye rejiminin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar. Harekat teröristler temizleninceye kadar devam edecektir.

Münbiç'e operasyon

ABD ile 3 mekanizma kurulması kararlaştırılmıştır. İlk toplantı ABD'de yapılacak. Bu toplantılar arasında Münbiç'te olacaktır. Türkiye Münbiç konusunda çok nettir. ABD PKK'yı oradan çekmezse Türkiye için tehdit demektir. Türkiye tehditi yok etmek Türkiye üzerine düşeni yapacaktır. ABD teröristleri çekmezse için son sözü biz söyleriz. Umarız harekata gerek kalmadan diyalog yoluyla çözülür. Türkiye için

ABD, PYD/YPG terör örgütünün adını SDG olarak değiştirilmesini istedi. İsim değiştirerek terör örgütleri kurtulamaz.

İttifak açıklaması

26 madde üzerinde mutabakat sağlandı. Çarşamba günü ittifak için başkanlar açıklama yapacaktır. Seçim barajına ilişkin bir değişiklik yok. Yasa ittifakların önünü açıyor. Kimin ittifak yapacağını belirliyor.

Türk Tabipler Birliği açıklaması

Türk Tabipler Birliğinin yönetim kurulu, vatanını, milletini seven Türk tabiplerini temsil etmemektedir. Onlar sadece kendilerini temsil ediyorlar. Ama bir şekilde seçim sistemiyle oraya seçilebiliyorlar. Son açıklamalar, bu konuda bir neşter açılması zaruretini ortaya koymuştur. Millet de bizden bu konuda adım atmamızı beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması üzerine Başbakanımızın bir talimatı olmuştur. Başbakanlıkta bu konuda bir hazırlık devam etmektedir, ancak hazırlık henüz tamamlanmış değildir.

#Bakanlar Kurulu
#Recep Tayyip Erdoğan
#Bekir Bozdağ
6 yıl önce