|

CNN'de ABD'ye mesaj: Geri alın

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Zeytin Dalı Harekatı’nın “Kürtlere yönelik olduğu” iddialarının doğru olmadığını belirterek ABD’nin terör örgütü YPG/PYD’ye verdiği tüm silah ve teçhizatı geri alması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:41 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:17 - 24/01/2018 Çarşamba
IHA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Zeytin Dalı Harekatı’nın “Kürtlere yönelik olduğu” iddialarının doğru olmadığını, operasyonun terör unsurlarına yönelik olduğunu, bölgede teröristlerin ‘devlet’ gibi bir yapı kurmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Kalın, ABD’nin terör örgütü YPG/PYD’ye verdiği tüm silah ve teçhizatı geri alması gerektiğini de belirtti.

Kalın'dan net mesaj: Karşı çıkan varsa başka bir hesabı vardır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Suriye sahasının bütün terör unsurlarından temizlenmesi argümanına kim karşı çıkabilir? Karşı çıkan varsa o zaman başka bir hesap vardır. O zaman biz de otururuz, o hesap üzerinden tekrar yeni değerlendirmeler yaparız." dedi.

Rusya'nın Zeytin Dalı Harekatı'na nasıl destek verdiği sorusu üzerine, gizli bir pazarlığın bulunmadığını, "Afrin'i alın, İdlib'i verin" şeklinde bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Kalın, "Bizim İdlib'te 12 tane gözlem noktası kurma kararımız, yaklaşık bir buçuk ay önce Astana Toplantıları'nda alınmış bir karardır, Afrin operasyonundan bağımsız olarak. Şu anda bizim silahlı kuvvetlerimiz orada 3 tane gözlem noktasını kurdu zaten." ifadesini kullandı.

Kalın, Türkiye'nin amacının İdlib'te terör unsurlarının elimine edilmesi, sivillerin güvence altında bulunması, insani yardımların ulaştırılması olduğunu bildirdi.

Trump ile CNN muhabiri böyle kavga etmişti!

ABD Başkanı Trump, ilk basın toplantısında yalan haber yapmakla suçladığı CNN muhabirine soru sordurmadı. Bazı yayın organlarının gerçekleri olduğu gibi yansıtmamaya gayret ettiğini söyleyen Trump, soru sormaya çalışan CNN muhabirine "Lütfen sessiz olun, kabalık yapıyorsunuz" dedi. Trump muhabire "Siz yalan haber yapan bir kurumsunuz. Size soru hakkı vermiyorum" diyerek çıkıştı. CNN muhabiri, Donald Trump'a "Haber kurumumuza saldırıyorsunuz" söyleriyle cevap vermeye çalışırken Trump buna karşı "kurumunuz berbat" diyerek tepkisini gösterdi.

Geçen haftalarda da yine karşı karşıya gelen Trump ile CNN muhabiri yine kavga etmişti. Trump, CNN muhabirini basın toplantısından kovmuştu.

#İbrahim Kalın
#Trump
#ABD
#YPG
#Afrin
6 yıl önce